ΕξελίξειςΠολιτική

Ερώτηση ουσίας από τον Π. Κουρουμπλή για την Google Eλλαδας

epi-googleΣτην φοροαποφυγή των κολοσσών του διαδικτύου αναφέρεται με δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό των Οικονομικών.

Αναλυτικά:

 “Η ιταλική κυβέρνηση με το λεγόμενο φόρο Google, που υποχρεώνει τους διαφημιζόμενους να αγοράζουν διαφημίσεις στο Διαδίκτυο μόνο από εταιρείες που έχουν συσταθεί στην Ιταλία, αποδεικνύει ότι η αντιμετώπιση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών είναι δυνατή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Σε ερώτησή μας από το 2012 προς τον κ. Στουρνάρα επισημαίναμε ότι η Google Ελλάδας, της οποίας οι εγχώριες δραστηριότητες ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, εμφανίζει τζίρο μόλις 7 εκατ. ευρώ καθώς διοχετεύει όχι μόνο τα κέρδη αλλά και τα έσοδά της στη θυγατρική της στην Ιρλανδία.

Το ότι η Κομισιόν εξέφρασε αμφιβολίες για τον ιταλικό νόμο δεν μειώνει την αξία αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Απεναντίας, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ιταλικής κυβέρνησης να φορολογήσει τους κολοσσούς που αποκομίζουν τεράστια κέρδη, παρά το ευρωπαϊκό πλαίσιο, που διολισθαίνει συνεχώς στη λογική υπερσυσσώρευσης κερδών από τις πολυεθνικές.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια και η ατολμία της ελληνικής κυβέρνησης, που επιμένει να φορολογεί τη χειμαζόμενη κοινωνία και να αφήνει τους μεγάλους παίκτες στο απυρόβλητο. Κύριε Στουρνάρα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button