ΕξελίξειςΠολιτική

Ερώτηση Νίκης Φούντα για τα σχολικά κτίρια στην Βόνιτσα

koi-bonitsa-dimotika-katalipsiΠρωτοφανής ολιγωρία παρατηρείται στην στατική αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων στη Βόνιτσα. Τα κτίρια έχουν κριθεί ακατάλληλα -λόγω σεισμικών δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή- και μόλις πέρυσι ξεκίνησαν οι εργασίες για τα κτίρια Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ οι μαθητές του 1ου και 2ου δημοτικού κάνουν ακόμα μάθημα σε λυόμενα κτίρια.

Με κοινοβουλευτική της παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, καταδεικνύει το οξύ πρόβλημα στέγασης των Δημοτικών σχολείων στη Βόνιτσα.

Όπως επισημαίνεται από γραφείο της βουλευτή: « 10 χρόνια έχουν περάσει από τον σεισμό του 2003 και η κατάσταση στα δύο Δημοτικά παραμένει αποκαρδιωτική, παρά τις πολλές μελέτες για τη στατική τους αποκατάσταση και τις πρόσφατες επικαιροποιήσεις τους. Εξαιτίας, μάλιστα, των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται στην περιοχή, το κτιριακό πρόβλημα έχει επιδεινωθεί σημαντικά –στην κακή κατάσταση των σχολείων προστέθηκαν και τα αποτελέσματα του πρόσφατου σεισμού της Λευκάδας.

Όπως τονίζει στην παρέμβασή της η κ. Φούντα, πλέον υπάρχει πλήρης μελετητική ωριμότητα του προτεινόμενου έργου το οποίο και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Αυτή τη στιγμή, κατόπιν της σχετικής διαβιβάσεως στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, η μελέτη αξιολογείται από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης. Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση η μελέτη υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος προκειμένου να περιληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ένταξη που ωστόσο δεν ευοδώθηκε.

Τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει άμεσα να εντάξουν τις μελέτες για στατική αποκατάσταση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου.

Η κοινωνία της Βόνιτσας περιμένει ήδη πολλά χρόνια, για να μπορέσει να δει τα παιδιά της να φοιτούν σε αξιοπρεπή κτίρια. Είναι απαράδεκτο μικροί μαθητές και καθηγητές να ταλαιπωρούνται με προσωρινές λύσεις.»

Μπορείτε να διαβάσετε την Ερώτηση της κ. Φούντα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/505.pdf

(φωτογραφία από τα Λευκαδίτικα Νέα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button