ΕξελίξειςΠολιτική

Eρώτηση Ν. Φούντα για τον σύλλογο «Αλκυόνη»

Koi-alkyoni-nafpΗ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα κατέθεσε ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Υγείας αναφορικά με την αναγκαιότητα να δοθεί άμεσα ετήσια παράταση στο έργο «Λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εννέα ατόμων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο Δήμο Ναυπακτίας» που υλοποιείται από το Σύλλογο γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Αλκυόνη».

 Ο Σύλλογος «Αλκυόνη» είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο (από το Υπουργείο Υγείας) και δραστηριοποιείται στην περιοχή  Ναυπακτίας και Δωρίδας τα τελευταία δέκα  χρόνια,  με σημαντικό έργο στο χώρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, κατατάσσεται στους πρώτους εννέα συλλόγους γονέων ατόμων με αναπηρία, σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι υλοποίησαν πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Εν προκειμένω, το πρόγραμμα αφορούσε τη «Λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εννέα (9) ατόμων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο Δήμο Ναυπακτίας».

Το πρόγραμμα, το οποίο ήταν διετούς διάρκειας, έληξε στις 15.4.2013 και σύμφωνα με την εποπτεύουσα Διαχειριστική Αρχή υλοποιήθηκε άρτια. Μολονότι, όμως, υπήρξε δεδηλωμένη πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου για ετήσια παράταση στη διάρκεια του προγράμματος, μέχρις ότου να εξευρεθεί μόνιμη λύση με τη θεσμοθέτηση ειδικού νοσηλίου, δυστυχώς δεν έχουν προωθηθεί οι απαιτούμενες από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενέργειες, με αποτέλεσμα η Στέγη να έχει περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και να ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας της από 1.8.2013.

Επειδή οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι εξαιρετικά σημαντικός θεσμός, ειδικά σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, για την αξιοπρεπή διαβίωση ατόμων με ειδικές ανάγκες,         

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να προβούν το ταχύτερο δυνατό στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να παραταθεί για ένα χρόνο η διάρκεια του έργου «Λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εννέα ατόμων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο Δήμο Ναυπακτίας»;

 Η ερωτώσα βουλευτής

Νίκη Φούντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close