ΕξελίξειςΠολιτική

Ερώτηση Κουίκ για την περίθαλψη στην Αιτωλ/νία

po-kouik«Την πέραν των ορίων υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και εν γένει της ποιότητας ζωής και παροχών Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, λίγες μόλις ημέρες μετά την περιοδεία του στην προαναφερόμενη περιοχή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πολιτευτή Αιτωλ/νίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Μιχαλατου.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη:

«Σύμφωνα με πληροφορίες και του Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μιχαλάτου, «τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κατούνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καθώς πλέον είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση κλειστό».

Σήμερα το ΚΥ δεν έχει τη δυνατότητα καθημερινής εφημερίας από δυο ιατρούς όπως προβλέπεται, δεν διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ούτε ασθενοφόρο και οδηγό. Η εφημερία καλύπτεται από ένα μόνο ιατρό, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του νοσηλευτή, μένοντας έτσι αναγκαστικά κλειστό τις περισσότερες ώρες, θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων.

Σε κίνδυνο, όμως βρίσκονται οι ζωές τόσο των κατοίκων όσο και των παραθεριστών και στην Πάλαιρο, επίσης στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, αφού στο ΚΥ δεν υπάρχει ασθενοφόρο για να παρέχει άμεση διακομιδή στο Νοσοκομείο Λευκάδας, που καλύπτει την περιοχή.

Σε περίπτωση ανάγκης, πρέπει να φύγει ασθενοφόρο από τη Λευκάδα να πάει στην Πάλαιρο και να επιστρέψει στην  Λευκάδα για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, ανεβάζοντας στο διπλάσιο το χρόνο ανταπόκρισης. Χρόνος, που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος για τη ζωή ενός ασθενή.

Μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο Τέρενς Κουίκ διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ταυτόχρονα και σε συνδυασμό και με τις εκεί ελλείψεις ιατρικού προσωπικού αναγκάζονται να υπερβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Τελευταίο χτύπημα στο Μικροβιολογικό και Βιοχημικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας. Οι εφημερίες για το μήνα Ιούνιο παρέμειναν ακάλυπτες. Έτσι τα περιστατικά των επειγόντων που χρειάζονται εργαστηριακό έλεγχο διακομίζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου ήδη από τις 8 Ιουνίου.

Για τη στελέχωση του Νοσοκομείου έχει επιλεγεί ιατρικό προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου όμως δεν έχει γίνει ακόμα με αποτέλεσμα, να ασφυκτιά και να οδηγείται με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά σε κλείσιμο.

«Ποιος φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ενός ατυχούς συμβάντος; Γιατί δεν τηρείτε το οργανόγραμμα στο Κέντρο Υγείας Κατούνας; Προτίθεστε να καλύψετε τις κενές θέσεις στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας και αν ναι με ποιο χρονοδιάγραμμα;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την αγορά ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Παλαίρου, την κάλυψη των άκρως επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε ιατρικό προσωπικό και σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, ώστε να μην οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο αλλά και την παροχή εκ μέρους του Υπουργείου, πληροφοριών που σχετίζονται με το σχεδιασμό του για την εν γένει παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button