ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου: Τι γίνεται με τις διαδικασίες επανίδρυσης του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο;

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως σχετικά με τις εξελίξεις για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων του 2020 είναι αναγκαίο το Υπουργείο να προβεί σε ενημερώσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας επανίδρυσης και εάν θα εντάξει το Τμήμα ΔΠΠΝΤ στο μηχανογραφικό δελτίο για το 2020.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Κυρία Υπουργέ,

Με επίκαιρη ερώτησή μου τον Ιανουάριο 2020 σας έθεσα το προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την κατάργηση με τον ν. 4610/2019 του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Ένα τμήμα με ιδιαίτερα καινοτόμο πρόγραμμα και αντικείμενο σπουδών, το οποίο ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια αναπτυσσόταν διαρκώς σε επίπεδο υλικοτεχνικών υποδομών, είχε σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών. Διέθετε ακόμη πρόσφατη πιστοποίηση από την ΑΔΙΠ με ισχύ έως το 2023.

Ταυτόχρονα, με τον ίδιο νόμο ιδρύθηκε Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έδρα το Αγρίνιο αλλά και Τμήμα με παρεμφερές με το καταργηθέν γνωστικό αντικείμενο στον Βόλο με την ονομασία «Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών», χωρίς ωστόσο να προϋπάρχουν οι υποδομές και εχέγγυα για τη λειτουργία του.

Η κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) εν μία νυκτί, προκάλεσε την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δ.Π.Π.Ν.Τ., της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων.

Την ίδια στιγμή, η ουσιαστική παράλληλη λειτουργία των δύο τμημάτων στο Αγρίνιο, δηλαδή του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για τους πρωτοετείς και του υπό κατάργηση Δ.Π.Π.Ν.Τ. για τους υπόλοιπους προπτυχιακούς και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, προκάλεσε επιπλέον προβλήματα και αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής μου και την τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Διγαλάκη για την εξέταση της επανίδρυσης του Τμήματος από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕ), οι φοιτητές, οι καθηγητές του Δ.Π.Π.Ν.Τ. και η τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας αναμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την κανονική επαναλειτουργία του Δ.Π.Π.Ν.Τ.

Ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων του 2020 οπότε και οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και είναι αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών για το μέλλον του Δ.Π.Π.Ν.Τ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κα Υπουργέ :

1. Ποιες είναι οι εξελίξεις για τη διαδικασία επανίδρυσης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών και πότε αναμένεται αυτή να ολοκληρωθεί;

2. Σκοπεύει το Υπουργείο να εντάξει το Δ.Π.Π.Ν.Τ. στο μηχανογραφικό δελτίο για το 2020;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button