ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου περί στήριξης του κλάδου των μουσικών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας απηύθυνε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, αναφορικά με τη στήριξη του κλάδου των μουσικών, ο οποίος μένει εκτός των έκτακτων οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα:

“Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε τις υπ’αριθμ. πρωτ. 1907/24-3-2020 και 1910/26-3-2020 ανοιχτές επιστολές του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας σχετικά με την αναγκαιότητα διεύρυνσης των προϋποθέσεων για την παροχή της έκτακτης επιδότησης λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πολλοί εργαζόμενοι ως μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, Dj’s, φωτιστές, παραγωγοί βρίσκονται σήμερα εκτός των πριστατευτικών μέτρων που η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, καθώς λόγω της φύσεως του επαγγέλματός τους εργάζονταν με συμβάσεις σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετικές ημέρες κάθε εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα αφενός αδυνατούν να εργαστούν καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν έχουν κλείσει, αφετέρου δεν μπορούν να λάβουν την έκτακτη επιδότηση λόγω της φύσης της σύμβασής τους.

Ταυτόχρονα, η έναρξη της προστατευτικής περιόδου για τους εργαζόμενους από την 1η Μαρτίου συνεπάγεται ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι αδυνατούν να ενταχθούν στα μέτρα λόγω της ακύρωσης πολλών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες το τριήμερο της Αποκριάς (29/2-1/3) και στο εξής.

Επίσης, στα προστατευτικά μέτρα δεν υπάγονται οι μουσικοί και καθηγητές μουσικής που εργάζονται υπό κανονικές συνθήκες με εργόσημο, καθώς και οι πλανόδιοι μουσικοί και οι μουσικοί του δρόμου.

Κύριε Υπουργέ, εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος, με ταυτόχρονη μέριμνα για κατηγορίες εργαζομένων που το καθεστώς εργασίας τους έχει ιδιαιτερότητες, όπως συμβαίνει εν προκειμένω στον κλάδο των μουσικών.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Γιώργος Μουλκιώτης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button