ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Ελληνικής Λύσης για την πιθανότητα επαναλειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χήτας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά, η ερώτηση


«Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες και ανακοινώσεων ΕΣΠΕ, όπως της Αιτωλοακαρνανίας, διαφαίνεται ότι επίκειται επαναλειτουργία βασικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλεκτών (Κ.Ε.Ν.) σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στο Μεσολόγγι. Τα επικείμενα ΚΕΝ θα λειτουργήσουν βάσει του τρόπου λειτουργίας αυτών έως το 2018 και με βασικό κριτήριο τα στρατόπεδα των ΚΕΝ να μην έχουν αλλάξει χρήση, καθώς ενδεχομένως στο μεσοδιάστημα να έχουν παραχωρηθεί σε Δήμους. Τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του νέου τρόπου κατάταξης των νεοσυλλέκτων, το ΥΠΕΘΑ ενδεχομένως επανεκτιμά τα δεδομένα, διερευνώντας την πιθανότητα μερικής επιστροφής στην παλιά μορφή κατάταξης, διότι διαπιστώνεται ότι προκεχωρημένες μονάδες στα σύνορα δε δύνανται να ανταποκριθούν στη μαζική κατάταξη, αφού επιλαμβάνονται αποκλειστικά της κυρίας εκπαίδευσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε εάν στους σχεδιασμούς του ΥΠΕΘΑ είναι και η επαναλειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν.) στο Μεσολόγγι;

2. Ποια ΚΕΝ οι επιτελείς εν γένει του ΓΕΣ προτίθενται να επαναλειτουργήσουν και πότε, βάσει του σχεδιασμού αυτών;».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button