ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση από το ΚΚΕ για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Κατούνας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για την “τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Κ.Υ. Κατούνας”, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά και την πρόσφατη κινητοποίηση που έγινε στην περιοχή.

Αναλυτικά η ερώτηση:


“Οργή και αγανάκτηση υπάρχει στους χιλιάδες κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας και των Τοπικών Διαμερισμάτων Τρύφου, Κουνοπίνα, Αετού, Κομποτή και Αχυρών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, εξαιτίας της πλήρης υποβάθμισης του ΚΥ Κατούνας, που οδηγείται κυριολεκτικά στο κλείσιμο.

Από το Γενάρη του 2017 λειτουργεί μόνο από το πρωί έως το μεσημέρι καθημερινά. Ενώ από την Παρασκευή το μεσημέρι έως την Δευτέρα το πρωί είναι κλειστό.

Πριν λίγες μέρες έχασε τη ζωή του ένας 63 χρόνος που για την παροχή πρώτων βοηθειών βρήκε κλειστή την πόρτα του ΚΥ. Αυτό το τραγικό περιστατικό που δεν είναι το μόνο, ξεχείλισε την οργή των κατοίκων που ζουν με αυτό τον εφιάλτη καθημερινά.

Αφού το νοσοκομείο Αγρινίου και το ΚΥ Αμφιλοχίας όπου μεταφέρονται οι ασθενείς χρειάζεται για να καλυφθεί η διαδρομή στο πήγαινε έλα πάνω από 2 και 1 ώρα αντίστοιχα για να πάει το ασθενοφόρο να παραλάβει των ασθενή και να κάνει πάλι την ίδια διαδρομή.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιούν βήμα-βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας και των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανθρώπων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Υγείας, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες (ιατρικό, νοσηλευτικό, οδηγών ασθενοφόρου, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό) για να λειτουργεί το ΚΥ Κατούνας σε 24ωρη βάση.”

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button