ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερωτήσεις Βελόπουλου για το νέο Κ.Υ. Μύτικα και τις οδικές προσβάσεις στον Αράκυνθο

Στην κατάθεση μιας σειράς από ερωτήσεις σε αρμοδίους υπουργούς,  στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για θέματα της Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η μια ερώτηση έχει να κάνει με την αξιοποίηση

Ο κ. Βελόπουλος, ρωτά για την αξιοποίηση του νέου κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μύτικα και τις οδικές προσβάσεις στο όρος Αράκυνθος, καθώς και για τις συχνές διακοπές ύδρευσης στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά:

“Κύριε Υπουργέ,

Αδιαμόρφωτος παραμένει ο περιβάλλοντας χώρος του Κ.Υ. Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, επί 3 χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα, το υπάρχον εκεί σύγχρονο κτήριο να παραμένει αναξιοποίητο και μάλιστα, στις μέρες μας, που απειλούμαστε από τον κορωνοϊό.
Το αδιανόητο αυτού του προβλήματος είναι ότι, έμειναν ανεκτέλεστες οι εργασίες τακτοποίησης του ανωτέρω περιβάλλοντος χώρου και παρέμειναν εκκρεμείς προς κάλυψη αρκετές άλλες σχετικές ελλείψεις, ενώ υπάρχει σχετική πίστωση 200.000€, η οποία, μέχρι και σήμερα, παραμένει αδιάθετη! Η δε μελέτη και οι αναμενόμενες διαδικασίες για την έναρξη και εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Παρ’ όλα αυτά, οι εκεί υπηρετούντες γιατροί και νοσηλευτές αλλά και ο οδηγός ασθενοφόρου, έχοντας τη βάση τους στο παλαιό κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο σαπίζει, όντας κατασκευασμένο από το 1958, έκαναν και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιφρουρήσουν την υγεία του ντόπιου πληθυσμού, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην υψηλή αποστολή και το λειτούργημα τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να λειτουργήσει το υπάρχον προορισμένο για σχετική χρήση εντός της άνω περιοχής και μη ακόμα παραδομένο, νέο κτήριο Κέντρου Υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και ενισχυμένο με τον επίσης απαραίτητο βιοιατρικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελέσει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας για την ως άνω διαχρονικά παραμελημένη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις περιοχή;

«Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των οδικών προσβάσεων στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας»

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν τοπικοί άρχοντες, σοβαρά προβλήματα στις οδικές προσβάσεις ανέδειξε η πρόσφατη πυρκαγιά στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που προκλήθηκε την 1/9/2020, στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου, στη θέση «Καρέλια», του Αγίου Γιώργη της Χούνιστας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας πρόσβασης από Άγιο Γεώργιο της Χούνιστας, προς το μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οδικώς τη συγκεκριμένη περιοχή, εξαιτίας της μη συντήρησης του οδικού δικτύου της. Ευτυχώς, η έγκαιρη και αποτελεσματική από αέρος προσπάθεια κατάσβεσης ευοδώθηκε, αφού οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και η κατάσβεση επιτυχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας, τόσο προς όφελος της κτηνοτροφικής και μελισσοκομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή, όσο και προς διευκόλυνση της επισκεψιμότητας στο μοναδικό για την περιοχή μνημείο, του μοναστηριού του Αγίου Συμεών;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button