Ροή Ειδήσεων

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις 2017

epi-forologiki-dilosiΗ Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παραθέτει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις 2017 ΦΠ (Ε1) και την σωστή συμπλήρωση του Ε1 με τις βασικότερες να είναι οι εξής:

Συμπληρώνοντας τη δήλωση Ε1 μου εμφανίζονται ερωτηματικά ???? σε διάφοραπεδία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε λογιστικό πρόγραμμα το οποίο δεν είναι συμβατό με τις προδιαγραφές των προγραμμάτων της Α.Α..Ε.

Πώς μπορώ να υποβάλω τη φορολογική μου δήλωση;

Οι δηλώσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Εξαιρούνται οι δηλώσεις των αποβιωσάντων που υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια .Ο.Υ. Όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες πιστοποίησης του TAXISnet, στη συνέχεια να απευθυνθούν στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβουν τον κλειδάριθμό τους και να τον ενεργοποιήσουν ώστε ναολοκληρωθεί η πιστοποίησή τους. Εναλλακτικά, η δήλωση φορολογούμενου που δενδιαθέτει κωδικούς πρόσβασης, μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένολογιστή. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με γνήσιοτης υπογραφής του φορολογούμενου (και της συζύγου του αν υπάρχει) προς το λογιστή.

Πώς υποβάλλει εξουσιοδοτημένος λογιστής – φοροτεχνικός τη δήλωση φορολογίαςεισοδήματος για λογαριασμό τρίτου ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στο Taxisnet;

Θα συνδεθεί στη σελίδα με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, στην εφαρμογή Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1-Ε2-Ε3).

Πώς μπορώ να υποβάλω τη φορολογική δήλωση πελάτη μου, που δεν είναι χρήστηςτης υπηρεσίας TAXISnet, όταν μου εμφανίζει μήνυμα ”ο φορολογούμενος έχειδεσμευτεί από άλλον λογιστή”;

Η δήλωση οριστικοποιείται από τον ίδιο λογιστή-φοροτεχνικό που την έχει αρχικά διαχειριστεί.

Πώς γίνεται επιβεβαίωση όταν ο γάμος δεν έχει δηλωθεί και στον πίνακαεπιβεβαίωσης δεν εμφανίζεται η σύζυγος;

Πριν την επιβεβαίωση των στοιχείων της δήλωσής σας πρέπει να ενημερώσετε το Μητρώο της .Ο.Υ. για την έγγαμη σχέση. Στην συνέχεια θα προχωρήσετε στην επιβεβαίωση αφού επιλέξετε την ένδειξη «ΕΓΓΑΜΟΣ» και πληκτρολογήσετε τον Α.Φ.Μ. της συζύγου.

Δειτε το βιβλιαρακι του Ε1 2017

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Οι δύο βασικές αλλαγές – η νέα σελίδα aade.gr

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button