Εργολάβοι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα σε κάθε μπουκιά
Ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά γλυκά οι εργολάβοι αμυγδάλου αποτελούν το κέρασμα σε γάμους,αρραβώνες αλλά όχι μόνο..
Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό με θαυμάσια γεύση που μας θυμίζουν παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
-250 γρ. αμύγδαλα σκόνη
-240 γρ. ζάχαρη άχνη
-100 γρ. ασπράδια ή 3 μεσαία
-4 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
-1 βανίλια
-100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εργολάβοι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα σε κάθε μπουκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε σε ένα μπωλ μέχρι να γίνουν μαρέγκα τα ασπράδια με το πικρομύγδαλο και τη βανίλια, ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπωλ την ζάχαρι άχνη με το αμύγδαλο σκόνη.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε την μαρέγκα στο μπωλ με το μίγμα ζάχαρης και αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, παίρνουμε ποσότητα και την πλάθουμε σε μπάλα.
Ανακατεύουμε τις μπάλες με το αμύγδαλο φιλέ ώστε να καλυφθούν καλά και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα ψησίματος με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, έως ότου να πάρουν απλά ένα απαλό ρόδινο χρώμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να πετύχετε αυτή τη συνταγή!