sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νέες βολές πρώην εργαζομένων κατά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας

Τι αναφέρουν σε κείμενο τους

Με αφορμή την απάντηση της προϊστάμενης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας στο άρθρο που αφορούσε διαμαρτυρίες εργαζομένων για το ανασκαφικό έργο και για αποκατάσταση της αλήθειας, όπως υποστηρίζουν, πρώην εργαζόμενοι, επικοινώνησαν εκ νέου με το agriniopress.gr και θέτουν μια σειρά από ζητήματα.

Ειδικότερα, σχετικά με τις διαμαρτυρίες για τις συνθήκες εργασίας , αναφέρουν ενδεικτικά ότι συχνά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αναγκάζονταν να εργαστούν στο ύπαιθρο με 42C υπό σκιά, κάτι που δεν επιτρέπεται από την επιθεώρηση εργασίας.


Αυτό μάλιστα όπως λένε γίνονταν εν γνώσει της κυρίας Βικάτου, προϊσταμένης της τοπικής Εφορείας.
“Στην ανασκαφή του Δρυμού αγοράστηκαν ειδικά στέγαστρα και μας δόθηκαν αδιάβροχα προκειμένου να εργαζόμαστε υπό βροχή. Ενώ στις συμβάσεις μας τόπος εργασίας ήταν ο Δρυμός , εκβιαστικά μας έστελναν στο Αντίρριο”, τονίζουν ακόμη.

Επίσης ειδικά στην ανασκαφή της Αρχαίας Αλίκυρνας γίνεται λόγος για καθημερινά φαινόμενα εξύβρισης εργατών, από συγκεκριμένη αρχαιολόγο.
“Για το θέμα, είχε κάνει παρέμβαση στην κυρία Βικάτου και η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ αλλά η κυρία Βικάτου πάντα την στήριζε και την προστάτευε. Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς επωνύμως από συναδέλφους στο ΥΠΠΟ μέσω του προεδρείου του σωματείου μας”, λένε ακόμη οι άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι ανασκαφών στην Αιτωλοακαρνανία.

Ένα ακόμη θέμα που θίγουν είναι οι “προσλήψεις ημετέρων”.

“Γι’αυτές τις προσλήψεις, που αναφέρει η κυρία Βικάτου ότι δεν γίνονται να ρωτήσουμε οι εργάτες και οι αρχαιολόγοι που έχουν προσλάβει ιδιωτικές εταιρείες και κάποιοι δουλεύουν ακόμη, προτάθηκαν από την ίδια ή μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ; Πώς γίνεται κάθε φορά να δουλεύουν τα ίδια άτομα και με ποια κριτήρια προτείνονται από την προϊσταμένη;”, λένε συγκεκριμένα.

“Αναφέρει η κυρία Βικάτου ότι οι πιο πολλοί από εμάς εργαζόμασταν στην Ιόνια Οδό και εφόσον αυτή τελείωσε, μοιραία και εμείς μείναμε χωρίς δουλειά. Να το δεχτούμε και να ρωτήσουμε, μετά το τέλος της Ιόνιας τελείωσε και το ανασκαφικό έργο της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας; Πιστεύοντας πως όχι, ρωτάμε την κυρία Βικάτου: Ποιες μελέτες που να φέρουν την υπογραφή της ίδιας υπάρχουν; Που τις έχει προωθήσει προκειμένου να χρηματοδοτηθούν; Τι έργα έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση όπως έχουν κάνει άλλοι συνάδελφοί της προϊστάμενοι όπως της Πρέβεζας, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή στην Νικόπολη να εργάζονται δεκάδες συνάδελφοί μας, μεταξύ αυτών και πολλοί από την Αιτωλοακαρνανία;

Τι σκοπεύει να κάνει με την ανασκαφή στο Δρυμό Βόνιτσας όπου εκκρεμεί η συνέχιση της, υπάρχει συνεργασία μεταξύ τη ίδιας και του κ. Χουλιάρα, του ανθρώπου που ξεκίνησε και ανέδειξε την συγκεκριμένη ανασκαφή και που συνεχώς εργάζεται και προσπαθεί για την συνέχιση της;”

Ακόμη οι εργαζόμενοι που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr ζητούν απαντήσεις σχετικά με το τι γίνεται με τα χιλιάδες ευρήματα που στοιβάζονται σε κάποιες αποθήκες και τι προγραμματισμός έχει γίνει για μουσειακούς χώρους που είναι απαραίτητοι για την ανάδειξη του Αρχαιοελληνικού αλλά και του Βυζαντινού πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Αδιάφοροι οι κυβερνητικοί βουλευτές

“Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε μία αναφορά στην στάση των κυβερνητικών Βουλευτών, του κ. Βαρεμένου και της κυρίας Τριανταφύλλου τους οποίους τους θεωρούμε απόλυτα υπεύθυνους για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Γνωρίζουν τα πάντα από την πρώτη στιγμή και αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν οποιαδήποτε δράση, πέρα από το δίκιο που μας αναγνωρίζουν. Ανεύθυνοι ή συνένοχοι, ας απαντήσουν οι ίδιοι”.
Να σημειωθεί πως οι πρώην εργαζόμενοι που είναι πολλές δεκάδες στην Αιτωλοακαρνανία (σ.σ. ξεπερνούν τους 200) αναφέρουν πως δεν υπήρχε καμιά ένδειξη κατανόησης – συνεννόησης από το αρμόδιο Υπουργείο και την πρώην -πλέον- υπουργό Λυδία Κονιόρδου, ευελπιστώντας πως κάτι τέτοιο θ’αλλάξει με τη νέα υπουργό.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button