ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Εργαζόμενοι δήμου Αγρινίου: “Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για τα προβλήματα”

Σε… κανονικούς ρυθμούς μετά την επιδημία του κορωνοϊού επιστρέφουν και οι εργαζόμενοι στο δήμο Αγρινίου.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας «η επιστροφή στην κανονικότητα των εργαζομένων στον Δήμο Αγρινίου επαναφέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα που υπήρχαν πριν την έναρξη της πανδημίας χωρίς δυστυχώς να έχουν γίνει βήματα προς την επίλυσή τους».

Παράλληλα επισημαίνουν πως η έλλειψη προσωπικού εξακολουθεί να υπάρχει και η ανάγκη για εργατοώρες είναι ορατή στην πόλη.

Το ζήτημα όμως της υπερωριακής εργασίας, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους και της αποζημίωσης για αυτήν, δεν έχει λυθεί.

“Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και περιορίζεται σε εφόδους τήρησης του ωραρίου” συμπληρώνουν.

Ακόμη, δηλώνουν ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που θα φέρει την οριστική λύση, με διάθεση διαλόγου και κατανόηση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας αναλυτικά:

“Μετά την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε όλοι με την επιδημία της COVID 19 η ζωή μας σιγά σιγά επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγρινίου όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εργάστηκαν κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες και κατά γενική ομολογία τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Ειδικά οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Αυτό είναι ένα γεγονός που αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» των εργαζομένων στον Δήμο Αγρινίου επαναφέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα που υπήρχαν πριν την έναρξη της πανδημίας χωρίς δυστυχώς να έχουν γίνει βήματα προς την επίλυσή τους.

Η έλλειψη προσωπικού εξακολουθεί να υπάρχει. Η ανάγκη για εργατοώρες είναι ορατή στην Πόλη. Το ζήτημα όμως της υπερωριακής εργασίας και της αποζημίωσης για αυτήν, δεν έχει λυθεί.

Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και περιορίζεται σε εφόδους τήρησης του ωραρίου.

Οι υπεύθυνοι της Οικονομικής Υπηρεσίας ταμπουρώνονται πίσω από την δική τους ερμηνεία για το έκτακτο.

Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να εργαστούν υπερωριακά.

Οι δε δημότες δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να λάβουν.

Καλούμε για άλλη μια φορά τα εμπλεκόμενα μέρη να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με διάθεση να εξευρεθεί λύση.

Να σταματήσουμε να διατηρούμε την πανελλήνια πρωτοτυπία να μην μπορούμε να εργαστούμε υπερωριακά ενώ υπάρχουν ανάγκες να καλυφθούν και όταν εργαζόμαστε να μην μπορούμε να πληρωθούμε.

Είμαστε υπέρ της τήρησης της νομιμότητας.

Να τηρηθεί η νομιμότητα για αυτούς που αποδεδειγμένα απουσίαζαν αδικαιολόγητα. Να τηρηθεί όμως και για αυτούς που εργάστηκαν υπερωριακά και δεν πληρώθηκαν.
Τεκμηριωμένα έκτακτες δεν είναι μόνο οι υπερωρίες της Οικονομικής Υπηρεσίας. Ούτε ξαφνικά οι υπερωρίες των υπολοίπων έχασαν την τεκμηρίωση τους.
Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Δήμου Ναυπάκτου που αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα, το οποίο λύθηκε με συνεννόηση και καλή διάθεση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Και αυτοί στην ίδια Υπηρεσία Επιτρόπου ανήκουν.

ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ 16 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ζητάμε για άλλη μια φορά την κατανόηση των δημοτών καθώς αυτοί είναι οι αποδέκτες αυτής της κατάστασης για την οποία όμως ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!!!

Δηλώνουμε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που θα φέρει την οριστική λύση, με διάθεση διαλόγου και κατανόησης αλλά και αποφασισμένοι να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και την εργασιακή υπόσταση των εργαζομένων του Δήμου”.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

 1. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι με τις υπερωρίες.
  Σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου υπάρχει μια χαλαρότητα σχετικά με το ωράριο.
  Οπότε η εργασία γίνεται αποδοτικά με λιγότερες ώρες.
  Να σταματήσουν τα ψεύτικα χαρτιά με τις υπερωρίες.

 2. Αυτά όμως δεν τα λέγατε πριν τις εκλογές.Αυτόν το δήμαρχο δεν ψηφίσατε; Τώρα τα λέτε αυτά.
  Φάτε τον τώρα στη μούρη. Όχι υπερωρίες δεν θα πληρωθείτε αλλά ούτε τον κανονικό σας ωράριο σε λίγο καιρό θα σας καθυστερεί.Κάντε και καμιά απεργία. Κάντε και καμιά διαμαρτυρία στη πλατεία να μάθει ο κόσμος το τι γίνεται γιατί οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν αυτά.Όχι δεκαέξι μήνες θα μείνετε απλήρωτοι αλλά πενήντα έξι . Κι αυτό γιατί δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα ή δεν μπορούν .Στη Ναύπακτο υπήρχε διάθεση από πλευράς του δήμου και λύθηκε το ίδιο πρόβλημα αμέσως.Εδώ; Τίποτα.
  Αλλά τώρα με αυτά θα ασχολούμαστε. Τώρα έχουμε πεζοδρομήσεις ,έχουμε ογδόντα ένα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα έρθουν ,έχουμε τα ηλιακά παγκάκια που θα έρθουν ,με την καθαριότητα θα ασχοληθούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button