ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Άμεσες ενέργειες για την προστασία τους από τον κορωνοϊό ζητούν οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου

Διαπιστώνεται έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας σε αρκετές υπηρεσίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή την επιδημία του COVID-19, συνάντηση του προεδρείου του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, με το Δήμαρχο Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι τα περισσότερα μέτρα που έχουν ληφθεί με αποφάσεις τις Κυβέρνησης έχουν ήδη εφαρμοστεί από τον Δήμο από την πρώτη στιγμή.

Το προεδρείο μετέφερε τις ανησυχίες των εργαζομένων και , σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του, ζήτησε άμεσες ενέργειες σχετικά με :

“- Την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) που παρουσιάζεται σε αρκετές Υπηρεσίες του Δήμου.

– Για το θέμα αυτό μας είπε ότι τα διαθέσιμα μέσα έχουν ήδη δοθεί, υπάρχει γενικότερη έλλειψη, και ότι η ενημέρωση που υπάρχει από το Υπουργείο είναι πως από αύριο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση προκειμένου να εφοδιαστεί εκ νέου ο Δήμος.

– Την μη πραγματοποίηση απολύμανσης σε κάποιες Υπηρεσίες του Δήμου.

– Ήδη έχουν απολυμανθεί οι περισσότερες Υπηρεσίες και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα απολυμανθούν οι Υπηρεσίες που δεν έχουν απολυμανθεί και ταυτόχρονα θα ακολουθήσει νέος κύκλος απολυμάνσεων.

– Την διαχείριση του προσωπικού για την αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού (εκ περιτροπής εργασία, εργασία εξ αποστάσεως, προσωπικό ασφαλείας).

– Μας είπε ότι οι συνάδελφοι που έχουν πάει από την ΚΟΙΠΑ σε άλλες Υπηρεσίες θα εκπαιδευτούν και στην συνέχεια θα αποχωρήσουν από αυτές και θα αποτελούν προσωπικό εφεδρείας.

– Προσωπικό εφεδρείας θα αποτελούν επίσης και οι καθαρίστριες σχολικών κτιρίων.

– Τέλος θα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Είναι σημαντικό να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες ατομικής υγειηνής και να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και τις επαφές ακόμα και μεταξύ μας την ώρα της εργασίας”.

Η ανακοίνωση του Σωματείου καταλήγει με τα εξής:

“ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ – ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ – ΤΙΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ… ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button