Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συμπαράσταση στους πυρόπληκτους και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Το Εργατικό κέντρο Αγρινίου καλεί τα σωματεία μέλη του και τους φορείς της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στους πυρόπληκτους συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπου θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές (νερά, αναψυκτικά, ξηρά τροφή, γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και χαρτικά ) .

Η συγκέντρωση θα γίνεται στα γραφεία του ΕΚΑ από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη και ώρα 9 εως 12:30πμ και 18:00 με 20:00.


Η ανακοίνωση:

Το Εργατικό  Κέντρο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη  του στους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές σε  όλη τη χώρα , που είναι ακόμα σε εξέλιξη . Οι καταστροφές είναι τεράστιες για το  περιβάλλον  αλλά και για τις περιουσίες των συνανθρώπων μας  . Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες  όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ που με την πολιτική που  ασκούν σταθερά ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της γής , την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους .
Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα «ρίχνει» όλα στην κλιματική αλλαγή και στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και στην «ατομική» ευθύνη.

Λίγο καιρό νωρίτερα  οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό αι ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωναν  με έπαρση ότι « ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Όμως, όπως δεν μπορούσαν να «γεννήσουν» ΜΕΘ, και λεωφορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας , έτσι δεν μπορούν να «γεννήσουν» και πυροσβεστικά. Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους  καθορίζονται από το πρόγραμμα   πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την  «πράσινη ανάπτυξη».

Πως θα γίνουν « μπίζνες» στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι.

Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτό το σκοπό.

Η οργή είναι μεγάλη. Το κύριο είναι η ανθρώπινη ζωή.

 Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί από το επίκεντρο της συζήτησης και του αγώνα  η επόμενη μέρα της ζωής των πληγέντων, των εργαζομένων.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών
Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Το Εργατικό κέντρο Αγρινίου καλεί τα  σωματεία μέλη του τους φορείς της περιοχής , τους εργαζόμενου και το λαό  να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας  στους πληγέντες  συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπου θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές ( νερά ,αναψυκτικά, ξηρά τροφή  ,γάλατα , είδη ατομικής υγιεινής και χαρτικά )   . 

Η συγκέντρωση θα γίνεται στα γραφεία του ΕΚΑ  από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη και ώρα  9 εως 12:30πμ και 18:00 με 20:00 .

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button