ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πόσες εργάσιμες ημέρες χρειάζεσαι για να αγοράσεις το iPhone XS στην Ελλάδα

Σύγκριση της Ελλάδας και Κύπρου με άλλες 40 χώρες του κόσμου - Οι κάτοικοι των Φιλιππίνων θα χρειαστούν τις περισσότερες εργάσιμες ημέρες για να αγοράσουν το iPhone XS

Σχεδόν ένα μήνα (27,8 ημέρες) χρειάζεται ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος, ώστε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να αγοράσει να πάρει το «νέο αντικείμενο του πόθου» της Apple, το iPhone XS που παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου από κοινού με τον «μεγάλο αδελφό του» το iPhone XS Max των 6,5 ιντσών.

Η ομάδα αναλυτών του Picodi βασίζονται στις δημοσιευμένες από την Apple τιμές για το βασικό μοντέλο iPhone ΧS (64GB) σε διάφορες χώρες, αλλά και στις επίσημες στατιστικές για το μέσο μισθό στις χώρες αυτές.


… Λαός

Ειδικότερα, το νέο XS στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα κοστίζει 1.179 €. Υποθέτοντας ότι ο μέσος ακάθαρτος μισθός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαμορφώνεται στα 1060 € (890 € ο καθαρός), ο μέσος κάτοικος της Ελλάδας θα πρέπει να εργαστεί για 27,8 ημέρες, ώστε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να πάρει το καινούργιο iPhone. Φυσικά, υπό τον όρο ότι τα υπόλοιπα κόστη ζωής θα είναι μηδενικά.

Συγκριτικά, οι Κύπριοι θα μπορέσουν να απολαύσουν το καινούργιο τους iPhone δουλεύοντας σχεδόν δύο εβδομάδες λιγότερο από τους κατοίκους της Ελλάδας. Υποθέτοντας ότι ο μέσος ακάθαρτος μισθός στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΣΤΑΤ (Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας), διαμορφώνεται στα 1848 € (1688 € ο καθαρός), ο μέσος κάτοικος της Κύπρου θα πρέπει να εργαστεί για 14,7 ημέρες, ώστε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να πάρει το καινούργιο iPhone.

Οι κάτοικοι των Φιλιππίνων θα χρειαστούν τις περισσότερες εργάσιμες ημέρες για να αγοράσουν το iPhone XS, καθώς πρέπει να δουλέψουν για 156 ημέρες. Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και στο Πακιστάν – με τους τοπικούς μισθούς και τα έξοδα, ο μέσος κάτοικος του Πακιστάν πρέπει να περάσει περισσότερο από 88 ημέρες στην δουλειά.

… Και “Κολωνάκι”

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο καλύτερη αναλογία μέσου μισθού / τιμής θα βρίσκεται στις ΗΠΑ – τη πιο σημαντική αγορά της Apple. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αυτοί που θα μπορέσουν να κάνουν δικό τους το νεότερο προϊόν της Apple πρώτοι, είναι οι κάτοικοι των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για παράδειγμα, ο μέσος κάτοικος της Ελβετίας πρέπει να εργαστεί για 5,1 ημέρες, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου – λιγότερο από 7 ημέρες και οι Νορβηγοί – 7 και μισή ημέρα. Στις χώρες με το μικρότερο απαιτούμενο χρόνο για την αγορά του καινούργιου smartphone της Apple, βρέθηκαν επίσης τα ΗΑΕ – 7,6 ημέρες αρκούν στους κατοίκους της για να μπορέσουν να αγοράσουν το iPhone της τελευταίας γενιάς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την άλλη, χρειάζονται 8.4 μέρες

Μεθοδολογία

Η έρευνα περιελάμβανε επισήμως δημοσιευμένες τιμές για το μοντέλο iPhone ΧS 64GB σε 42 χώρες και διαθέσιμα στο κοινό στοιχεία για τον μέσο μισθό στις χώρες αυτές για το 2017 ή την τελευταία διαθέσιμη περίοδο.

skai.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button