Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνεχίζονται οι ενέργειες για τον ηλεκτροφωτισμό στο Αγρίνιο για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας

Υπογραφή έργου από τον Γ. Παπαναστασίου

Στην υπογραφή ενός σημαντικού έργου που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού σε δημοτικούς δρόμους προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να αντιμετωπίσει , μεταξύ άλλων και επικοινωνιακά,  τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ηλεκτροφωτισμό, τόσο στην πόλη, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες.
Άλλωστε τα παράπονα ήταν καθημερινά, τόσο για τις ελλείψεις, όσο και για τον φωτισμό που άλλοτε λειτουργούσε άσχετες ώρες, δημιουργώντας εικόνα προχειρότητας και που άλλοτε δεν λειτουργούσε καθόλου.

Η μελέτη αφορά την «Αποκατάσταση /Αναβάθμιση δικτύων Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Αγρινίου & Τοποθέτηση Φωτιστικών Σωμάτων για την άρση επικινδυνότητας σε οδούς με υπάρχουσες υποδομές (αγκύρια, φρεάτια κλπ)» και είναι προϋπολογισμού 400.000,00 € με Φ.Π.Α.

Η παρέμβαση αφορά τις οδούς: Μπαϊμπά, Πυλλήνης, Αλεξάνδρου, Πατρώνη, Πανεπιστημίου, Κουτσικάκη, Κατ. Χατζάρα, Αναπαύσεως (Αγ. Κων/νος), Μακρυγιάννη, Λόντου, Μεγαδέντρου, Ρούμελης, Σεφέρη, Δελφών, Λ. Καραγιάννη (Αγ. Κων/νος), Πατριάρχου Καλλινίκου, Κρυστάλλη, Πυθαγόρα και Αγ Βασιλείου.

Σύμφωνα με την μελέτη στους συγκεκριμένους δρόμους θα γίνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση ιστών. Στα τμήματα των οδών που υπάρχει παλαιό δίκτυο χωρίς φωτιστικά, θα επισκευαστούν τα υπάρχοντα αγκύρια, θα γίνει καθαρισμός των φρεατίων διέλευσης καλωδίων, καθαρισμός των σωλήνων διέλευσης καλωδίων και τοποθέτηση νέου καλωδίου και φωτιστικών σωμάτων.

Στην σημασία του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Το έργο αυτό θα «φωτίσει» ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης ενισχύοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, πεζών και οδηγών. Συνεχίζουμε ακούραστα και σε πείσμα των καιρών την προσπάθειά μας έχοντας ως μόνη φιλοδοξία το συμφέρον των δημοτών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button