ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σήμερα η «μάχη» των αρχηγών στη Βουλή – Οι βασικές αλλαγές που έρχονται

Οι μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί η τριήμερη συζήτηση επί του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο έχει προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα υπάρξει από τη Νέα Δημοκρατία αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να «πιεστεί» η αντιπολίτευση και να ψηφίσει μια σειρά διατάξεων (π.χ. για την προστασία από φαινόμενα παρενόχλησης, για τις γονικές άδειες κ.α.). Το στίγμα έδωσε άλλωστε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, που σημείωσε πως η αντιπολίτευση – εκτός ΚΚΕ – συμφωνεί με τα 85 από τα 129 άρθρα του νομοσχεδίου ενώ αν συμπεριληφθούν και οι διατάξεις για το ΣΕΠΕ φτάνουν  στα 109 άρθρα.

Τι θα πουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στο μεγάλο στοίχημα της δημιουργίας νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, κάνοντας αναφορά σε ρυθμίσεις που «κοιτούν»  προς το μέλλον και αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το εργασιακό δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο το οποίο προσωρινά καλύφθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας αναπτύσσοντας πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν καν στα χρόνια των μνημονίων και την πίεση του ΔΝΤ.

Σφοδρή κριτική στις προωθούμενες διατάξεις αναμένεται να ασκήσει και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας ότι ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να «ξηλώσει» το προστατευτικό πλαίσιο των εργαζόμενων που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επαναλάβει ότι οι προωθούμενες διατάξεις συντάχθηκαν καθ υπόδειξη του ΣΕΒ ενώ επίθεση αναμένεται να εξαπολύσουν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γγ του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι 20 αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται πως το εργασιακό περιέχει τουλάχιστον είκοσι μέτρα που κατά την κυβέρνηση πάντα, οδηγούν στην προστασία της εργασίας. Ειδικότερα:

1) Η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα συμβάλει αποφασιστικά στον έλεγχο και στην πάταξη της μαύρης ή και υποδηλωμένης εργασίας, διάταξη για την οποία αντιδρούν οι εργοδότες.

2) Αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας, με τέτοιον τρόπο ώστε οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να μην επηρεάζονται από τη βούληση της κυβέρνησης.

3) Θεσπίζονται μέτρα κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

4) Ενισχύονται τα υφιστάμενα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

5) Κατοχυρώνεται δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία, αλλά και ανάληψης του κόστους (εξοπλισμού, συντήρησης κ.λπ.) από τον εργοδότη.

6) Εισάγονται συνδικαλιστικά δικαιώματα και μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των απασχολούμενων ως delivery και courier.

7) Εξισώνεται η αποζημίωση των εργατοτεχνιτών με αυτή των υπαλλήλων.

8) Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων άκυρης απόλυσης, η οποία συνεπάγεται επαναπασχόληση και καταβολή μισθών για την ενδιάμεση περίοδο.

9) Απαγορεύεται απόλυση για άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος.

10) Απαγορεύεται απόλυση νέου πατέρα για 6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού του.

11) Καθιερώνεται άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές.

12) Προβλέπεται γονική άδεια 4 μηνών και για τους δύο γονείς, με πληρωμή από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες.

13) Επεκτείνεται η άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στις περιπτώσεις υιοθεσίας τέκνου.

14) Χορηγείται ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και στην υιοθεσία τέκνου.

15) Παρέχεται μειωμένο ωράριο (άδεια φροντίδας τέκνου) και στη μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

16) Δίνεται άδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον ιδιωτικό τομέα.

17) Εισάγεται άδεια φροντιστή, 5 ημερών, για συγγενή με ανάγκη φροντίδας.

18) Επεκτείνονται οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών.

19) Καθιερώνεται άδεια ανωτέρας βίας 2 ημέρες τον χρόνο.

20) Προβλέπεται διάλειμμα έπειτα από 4 ώρες εργασίας (αντί για 6 ώρες).

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button