ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Προχωρούν τα έργα επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου

Τις εγκαταστάσεις επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου στα Καλύβια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Β. Καρακώστα και τον Αντιπρόεδρο Μ. Σκορδόπουλο.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ,που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία του έργου το οποίο θα παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού, δήλωσε τα εξής:


«Εδώ, υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης των Δημοτικών Ενοτήτων θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.Πρόκειται για την επέκταση των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτωντου Δήμου Αγρινίου, ένα σπουδαίο έργο για την καθημερινότητα των Αγρινιωτών.

Η μονάδα σήμερα έχει δυναμικότητα ισοδύναμου πληθυσμού 60.000 κατοίκων και η επέκταση θα αυξήσει την δυναμικότητα κατά 30.000 κατοίκους. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέων δεξαμενών βιολογικής επεξεργασίας και την κατασκευή νέας γραμμής αφυδάτωσης της ιλύος καθώς επίσης και την συμπλήρωση του συστήματος απολύμανσης των εκροών.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούν μια σύγχρονη μονάδα που ενσωματώνει τις νεώτερες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της επεξεργασίας των λυμάτων και παραδίδεται ύστερα από συντονισμένες ενέργειες αρκετά νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Με την ολοκλήρωση του έργου επιλύεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Αγρινίου και αντιμετωπίζονται καθημερινά προβλήματαπου αφορούν την ποιότητα ζωής, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος».

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button