ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Ερευνα στο σπίτι των εκπαιδευτικών στο Αγρίνιο για τις απάτες με τα ακίνητα

Σοκ στις σχολικές κοινότητες του φυσικού και της φιλολόγου μετά τις συλλήψεις

Σοκ έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο και στην περιοχή της Παραχελωΐτιδας η σύλληψη ενός ζευγαριού εκπαιδευτικών που σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με δυο ακόμη άτομα, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με στόχο την διάπραξη απατών και πλαστογραφιών σε βάρος ιδιοκτητών και υποψήφιων αγοραστών ακινήτων.

Το ζευγάρι των εκπαιδευτικών, κατοικεί στο Αγρίνιο και έλκει την καταγωγή του από την περιοχή της Παραχελωΐτιδας. Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας και οι τρεις συλλήψεις έγιναν στις 12 του μηνός, η Αστυνομία όμως προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις στις 19 Ιανουαρίου. Από τις αστυνομικές έρευνες έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή και ενός τετάρτου ατόμου.


Από αυτές προέκυψε πως τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγιζαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και τους συστήνονταν ως πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μιας μεταβίβασης.

Αφού εξαπατούσαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά είτε σε μετρητά, είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η δράση της εγκληματικής ομάδας σταμάτησε όταν υποψήφιος αγοραστής «ψυλλιάστηκε» ότι κάτι δεν πάει καλά στη διαδικασία αγοραπωλησίας ενός οικοπέδου-φιλέτου στην περιοχή της Γλυφάδας Αττικής. Διαπίστωσε μάλιστα, όταν ανακάλυψε τον πραγματικό ιδιοκτήτη πως το ακίνητο δεν πωλούνταν!

Έτσι, στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που μετά από επιχείρηση, συνέλαβαν τον καθηγητή και τον συνεργό του (σ.σ. που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της ομάδας) κατά τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, χρηματικού ποσού που κατέβαλε ο υποψήφιος αγοραστής του οικοπέδου, στον οποίο είχαν παρουσιασθεί ως πληρεξούσιοι του ιδιοκτήτη και πωλητή αυτού. Η εμπλεκόμενη φιλόλογος, συνελήφθη λίγο αργότερα.

Πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν πως στην οικία του ζεύγους των εκπαιδευτικών στο Αγρίνιο (σ.σ. ο άνδρας διδάσκει σε λύκειο στο Αγρίνιο και η γυναίκα στον δήμο Μεσολογγίου), έγιναν έρευνες από αστυνομικούς, για ανεύρεση τυχόν επιπλέον στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση ή και σε άλλες, αφού σύμφωνα με το zougla.gr, φέρεται να εμπλέκονται μέχρι τώρα, σε τρεις περιπτώσεις απάτης.

Στο ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου διέμενε ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της ομάδας, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «δάσκαλος» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές κάρτες, έγγραφα καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις.

Στις σχολικές κοινότητες των δυο εκπαιδευτικών, η είδηση των συλλήψεων έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ενώ μετά τις συλλήψεις και την σχετική ενημέρωση που θα υπάρξει, αναμένεται να κινηθούν ενέργειες πειθαρχικής φύσεως.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button