ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Ερχονται 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο

Μελετάται η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και η διεύρυνση του σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών

Την προαναγγελία για 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε ο υπoυργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης , επισημαίνοντας ότι, θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπάρχει και πρόβλεψη μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά υπογράμμισε στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικο.

Για το σύστημα Υγείας και τις πιέσεις που αυτό δέχεται σήμερα ο υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει μια ισορροπία στο σύστημα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ. Πρόσθεσε ως τόσο αυτό έχει να κάνει πάντοτε με την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας .

Σχετικά με τους εμβολισμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Aυξήσεις στα καύσιμα

Για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και ειδικότερα τις αυξήσεις στα καύσιμα ο κ.Βορίδης είπε ότι το πρώτο μέτρο (για τις ανατιμήσεις) απορροφά σε πολύ μεγάλο βαθμό την αύξηση του ρεύματος και στο ζήτημα της θέρμανσης μελετάται η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και την διεύρυνση του.

imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button