Ελλάδα

Έρχεται μεγαλύτερη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

ypologismos
«Τις επόμενες ημέρες έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, στη Βουλή.

Στην ομιλία της η υπουργός είπε ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται βελτιωμένη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται και μια ακόμη μεγαλύτερη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις.

Υπογράμμισε ότι το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης σήμερα έχει σταθεί στα πόδια του και το 2018 θα έχει πλεόνασμα 860 εκατομμυρίων ευρώ, όχι από νομοτέλεια αλλά επειδή μπήκαν κανόνες. Κάλεσε επίσης τη Νέα Δημοκρατία να αναλογιστεί ποιον εξυπηρετεί το ερώτημα που αναδείχθηκε στο συνέδριό της, δηλαδή αν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς. «Είναι πλέον εντελώς προφανές και ξεκάθαρο ποιον εξυπηρετεί η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», σημείωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Αν κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα είναι γιατί παρά την υλοποίηση ενός σκληρού προγράμματος σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι θα εξαντλεί κάθε περιθώριο που αφήνει η οικονομία για να βελτιώνεται η ζωή και η καθημερινότητα των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», είπε και πρόσθεσε ότι έμπρακτη απόδειξη αυτού είναι η διανομή του κοινωνικού μερίσματος που το πήραν περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια οικογένειες, η οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν περισσότερα από 55.000 νέα παιδιά, η αύξηση του οικογενειακού επιδόματος για περισσότερες από 650.000 οικογένειες στη χώρα, ο ενισχυμένος κοινωνικός προϋπολογισμός που θα ψηφίσει σήμερα η Βουλή.

«Η μέριμνά μας στα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν μένει στα λόγια αλλά την κάνουμε πράξη, με όσες δυνατότητες έχουμε και μιλώντας με ειλικρίνεια και για τις δυνατότητες και για τις ήττες», είπε κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι η επούλωση των πληγών δεν μπορεί να περιμένει την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι μια παράλληλη προσπάθεια με την πορεία εξόδου από την κρίση και θα είναι ακόμα πιο δυναμική και πιο αποφασιστική μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από το καθεστώς της επιτήρησης.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση λέγοντας ότι κλείνει γρήγορα και αποδεικνύει πως όταν δεν μπαίνουν τεχνητά εμπόδια, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα, όπως το «υπερπρονόμιο» των εργαζομένων στην περίπτωση πτωχεύσεων επιχειρήσεων όπου πλέον θα εξοφλούνται πρώτα τα δεδουλευμένα έξι μηνών για τους εργαζόμενους απέναντι σε οποιαδήποτε απαίτηση άλλων πιστωτών.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό και το αποτέλεσμα της ενίσχυσης του κοινωνικού προϋπολογισμού κοινωνικής αλληλεγγύης με 315 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, για το 2018 γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα, περίπου 260 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι περισσότερες από 650.000 οικογένειες θα δούνε ως και διπλασιασμό του οικογενειακού επιδόματος που λαμβάνουν και ιδίως οι οικογένειες χαμηλότερων στρωμάτων.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button