ΑτζένταΚινηματογράφοςΡοή Ειδήσεων

Έρχεται το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου

Διαδικτυακά από τις 28 έως τις 30 Μαΐου,

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου είναι ένα νεοσύστατο διεθνές φεστιβάλ.

Εμπνευστής του είναι ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς  γνωστός για τις περσινές δραστηριότητες του στην περιοχή. Το φεστιβάλ γεννήθηκε μέσα από γόνιμες συζητήσεις, την αγάπη και την ανάγκη του κόσμου του Αγρινίου για σινεμά.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί online από τις 28 έως τις 30 Μαΐου, μέσω της σελίδας https://www.agriniofilmfestival.com/
αλλά και της σελίδας του φεστιβάλ στο Youtube, με ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις:

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου έχει στόχο να εκπαιδεύσει αλλά και να εγείρει το ενδιαφέρον για την υλοποίηση ταινιών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Δεν θα μπορούσε  να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ανθρώπων της πόλης αλλά και τοπικών επιχειρηματιών, όπως η Aluxal Karachalios που είναι και ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ.

Η φετινή, πρώτη έκδοσή του περιλαμβάνει τρείς κατηγορίες ταινιών.

Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, Παρουσίαση Ταινιών που έγιναν στο Αγρίνιο, και Βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, εκτός διαγωνιστικού τμήματος.
Οι τρεις νικητές του διαγωνιστικού τμήματος (“βραβείο καλύτερης ταινίας κοινού”, “βραβείο καλύτερης ταινίας επιτροπής”, “βραβείο καλύτερου αγρινιώτικου κινηματογραφικού μονολόγου”) θα λάβουν συμβολικό χρηματικό έπαθλο, καθώς και συμβουλευτική βοήθεια στην ανάπτυξη του επόμενου μικρού μήκους σεναρίου τους.

Το φεστιβάλ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο ελεύθερης ενίσχυσης του φεστιβάλ : https://pay.vivawallet.com/agrinio-film-festival
Σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οποιοδήποτε ποσό, θα αποσταλεί link με την πρώτη ταινία που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, με τίτλο: «Βρες Τα Φτερά Σου», κωδικοί συμμετοχής για τις online ομιλίες του φεστιβάλ, καθώς και ψηφιακός κατάλογος με το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Διοργανωτής: Λουριδάς Γιώργος, σκηνοθέτης, καθηγητής κινηματογράφου
Χορηγοί επικοινωνίας: Tripflakes, AitoloakarnaniaBest.gr

Η ταινία «Βρες Τα Φτερά Σου» που ήταν και η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Κινηματογραφικού εργαστηρίου του Γιώργου Λουριδά στο Αγρίνιο, είναι υποψηφία στο International Symbolic Art Film Festival της Ρωσίας για τα βραβεία «Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας», «Καλύτερης Ηθοποιού» (Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου) και «Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής» (Κωνσταντίνος Σαμψών).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button