ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη Παναιτωλικού με κλιμάκιο του ΚΚΕ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στα γραφεία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου κ.κ. Παναγιώτη Στεργίου, Ηλία Τσιάντη, Νικόλαου Χούση και Νικόλαου Χορόπουλου και κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας του ΚΚΕ κ.Νικόλαο Μωραϊτη.

Ο βουλευτής συνοδεύονταν από τον πρώην διεθνή διαιτητή FIFA ποδοσφαίρου κ. Βασίλειο Νικάκη και το μέλος της τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Αιτωλοκακαρνανιας κ. Αλέξανδρο Παγώνη.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το σύλλογο αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

H ανακοίνωση του ΚΚΕ

Κλιμάκιο  της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του  ΚΚΕ  με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νικό  Μωραΐτη και τον Βασίλη Νικάκη στέλεχος του ΚΚΕ και πρώην διεθνή διαιτητή, πραγματοποίησε συνάντηση, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στα γραφεία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου κ.κ. Παναγιώτη Στεργίου, Ηλία Τσιάντη, Νικόλαου Χούση και Νικόλαου Χορόπουλου .

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, ως προς τις εγκαταστάσεις τους είτε έλλειψη αυτών, είτε η υπολειτουργία τους, αλλά και στην έλλειψη πόρων, στη στελέχωση τμημάτων, τον εξοπλισμό κλπ. Συγκεκριμένα ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. έχει από το 2000 να πάρει οποιαδήποτε μορφής επιχορήγηση από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, ενώ αντίστοιχη είναι και η ενίσχυση από το Δήμο Αγρινίου τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα τμήματα να λειτουργούν με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών του ΔΣ του Συλλόγου, των προπονητών και των αθλητών.  Σε αυτήν την κατάσταση ήρθαν να προστεθούν και οι καταστροφές από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου, που δημιούργησαν ζημίες άνω των 5000 ευρώ, στους χώρους που στεγαζόταν το τμήμα της Ελληνορωμαϊκής πάλης και οι οποίες ακόμα δεν έχουν καλυφτεί, ούτε μέχρι τώρα έχει εγκριθεί κάποιο κονδύλι για την κάλυψη τους.

Ο Νίκος Μωραΐτης εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα του ερασιτέχνη, τονίζοντας πως όπως έχουν δείξει, αυτή είναι έμπρακτη και όχι ευκαιριακού χαρακτήρα. Όπως είπε, θέση του Κόμματος είναι καθολικό δωρεάν δικαίωμα στον Αθλητισμό για όλους. Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων που θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες για άθληση μιας πόλης, όπως είναι το Αγρίνιο. Ότι δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερβολή να διεκδικεί το κίνημα υποδομές, πρόσβαση για τα παιδιά, τους νέους, τις νέες, αλλά και τις μεγαλύτερες ηλικίες

Καμία προσαρμογή δεν θα πρέπει να υπάρξει στη λογική ότι λόγω της κρίσης θα πρέπει να γίνουν περικοπές στις κοινωνικές παροχές ή και στον Αθλητισμό. Τα μνημόνια που ήταν επιλογή και ήρθαν για να μείνουν, αποτέλεσαν και την αφορμή ώστε το κράτος να απαλλαγεί απ’ τις υποχρεώσεις του, που αφορούν τον Αθλητισμό, με συνέπειες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα. Είμαστε αντίθετοι στη λογική που θέλει οι υποχρεώσεις της πολιτείας να αντικαθίστανται απ’ τους ιδιωτικούς χορηγούς. Κάτι που η ίδια η Πολιτεία ανοίγει το δρόμο για αυτό.

Το επόμενο διάστημα η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ θα πάρει  πρωτοβουλίες για να αναδείξει αυτά τα θέματα και μαζί με ανθρώπους του αθλητισμού, κατοίκους της πόλης, συλλόγους και σωματεία να οργανώσουν ένα μαζικό κίνημα διεκδίκησης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

 


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button