Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επτά χρόνια μετά τι έγινε η μελέτη για την ανάπτυξη της Ευηνολίμνης;

Επτά χρόνια μετά και τέσσερα από την εκλογή της Δημοτικής αρχής ουδείς νοιάζεται ουδείς ασχολείται αρμόδιος και μη με ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής της Ευηνολίμνης αλλά και όλης της Ορεινής Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας από το 2011, με στόχο να εφαρμόσει μελετημένες και σαφώς προσδιορισμένες πολιτικές ανάπτυξης στην περιοχή της Ευηνολίμνης, συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ομαλή ένταξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο οικοσύστημα που έχει διαμορφωθεί, ζήτησε και έλαβε χρηματοδότηση από πόρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο  «Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανάδειξη και αναδιάρθρωση της ορεινής Ναυπακτίας – Περιοχή φράγματος Ευήνου». Η μελέτη αυτή  ξεκίνησε να εκπονείται από το ΕΜΠ, τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και την Αιτωλική Αναπτυξιακή.


Οι βασικοί στόχοι της μελέτης  ανάδειξη της Ευηνολίμνης

Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής για την ανάδειξη της Ευηνολίμνης, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ,  θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα των οικισμών με στόχο την ανάπλασή τους μέσα από προγράμματα και τη διατήρηση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των, ώστε να έχουν και τουριστικό ενδιαφέρον. Καθώς επίσης:

  • Η κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) για την ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής της Ευηνολίμνης, με στόχο την αξιοποίηση στο επόμενο ΕΣΠΑ.
  •  Η κατάρτιση επιμέρους σχεδίων δράσης για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων, αναπλάσεων και λοιπών δημοσίων έργων, με σεβασμό στο περιβάλλον και στη φυσιογνωμία της περιοχής.
  • Ο καθορισμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και κανόνων – προϋποθέσεων ανάπτυξής τους, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.
  •  Η διαμόρφωση του απαιτούμενου επιστημονικού υπόβαθρου για την ορθολογική άρση των απαγορεύσεων στην περιοχή της Ευηνολίμνης και τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφειλών από την αξιοποίηση του νερού της περιοχής για την υδροδότηση της Αττικής.

Το ΕΜΠ έχει παραδώσει το πρώτο παραδοτέο, ενώ το Πανεπιστήμιο της Πάτρας  έχει ζητήσει παράταση έως 20 Σεπτεμβρίου.

nafsweek

e-nafpaktia.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button