Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

ΕΠΣΑ: Οδηγίες για τη νέα μεταγραφική περίοδο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τις οδηγίες της νέας μεταγραφικής περιόδου 2022-2023.

Η ΕΠΣΑ ανακοίνωσε ότι έγινε μεγάλη αλλαγή στο θέμα της πληρωμής των παραβόλων.


Αναλυτικά:

«Για να προχωρήσει η έκδοση ενός δελτίου και μετά τη σχετική καταβολή του ποσού στο ταμείο της Ενώσεως, θα πρέπει ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-παράβολα η οποία είναι ανηρτημένη τόσον στο site της Ενώσεως (ΧΡΗΣΙΜΑ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ) όσο και στο site της Ε.Π.Ο., να γίνεται η παραγγελία για την αγορά του παραβόλου και με την χρήση του RF κωδικού που θα εκδίδει η Ε.Π.Ο. να γίνεται η πληρωμή του παραβόλου στην Ε.Π.Ο..

Για να προχωρήσει η αποστολή των δικαιολογητικών για την έκδοση του δελτίου, όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει υποχρεωτικά να συνυποβάλλεται και η έγκριση του παραβόλου από την Ε.Π.Ο.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για την έκδοση ενός δελτίου.

Την διαδικασία για την αγορά του παραβόλου μπορούν να την κάνουν και απευθείας τα σωματεία με μεγάλη προσοχή, ειδικά στο όταν θα επιλέγουν την ‘Ενωση, μέσα από την εφαρμογή e-παράβολα, εφόσον έχουν e-banking και δημιουργήσουν λογαριασμό στο e-παράβολα και υποχρεωτικά μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα προσκομίζουν και την έγκριση πληρωμής της Ε.Π.Ο., η οποία στέλνεται με e-mail μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Επειδή στον πίνακα περιεχομένων για την αγορά παραβόλων στο e-παράβολα, δεν υπάρχει κατηγορία για τα πρωταθλήματα υποδομών, αυτά θα επιλέγουν τις αγορές Γ’ κατηγορίας και ο ερασιτέχνης ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, τις αγορές της Γ’ Εθνικής.

Α. Επειδή το σύστημα αυτό είναι καινούριο και η ενημέρωση από την Ε.Π.Ο. και την εταιρία έγινε προς τις Ενώσεις την 1-8-2022 παρακαλούμε τα σωματεία να μην προσκομίζουν δελτία τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Β. Από φέτος η μεταγραφή ποδοσφαιριστή ορισμένου χρόνου (πρώην υποσχετική) μπορεί να έχει και διάρκεια έως 2 έτη.

Γ. Τα σωματεία έχουν την δυνατότητα να διατηρούν στην δύναμή τους 8 αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών. Στο φύλλο αγώνος θα αναγράφονται όμως, όσοι ποδοσφαιριστές επιτρέπεται από την οικεία προκήρυξη του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν.

Σας γνωρίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές υπήκοοι των παρακάτω Χωρών: ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ, ΚΟΣΣΟΒΟ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΝΔΟΡΡΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΜΟΝΑΚΟ, ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΡΩΣΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, δεν καταλαμβάνουν θέση αλλοδαπού στην δύναμη του σωματείου τους, ως προς την παράγραφο αυτή και μόνο, γιατί θεωρούνται κοινοτικοί Β’ Ζώνης.

Για την έκδοση δελτίου κοινοτικού Β’ Ζώνης, χρειάζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή αλλοδαπών.

Δ. Για την διεθνή μεταγραφή ανήλικου ποδοσφαιριστή οποιασδήποτε εθνικότητας αυτή γίνεται βάσει των οδηγιών της FIFA (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ Ε.Π.Ο.).

Ε. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου μπορούν να εγγράφονται σε 3 σωματεία το ανώτερο αλλά την ίδια περίοδο θα αγωνίζονται σε δύο.

ΣΤ. Οι αιτήσεις διανέμονται δωρεάν από την ‘Ενωση.

Ζ. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι σωματείο το οποίο έχει οικονομική οφειλή προς υπερκείμενες Αρχές (Ε.Π.Σ. – Ε.Π.Ο.) δεν μπορεί να αποκτά ή να παραχωρεί ποδοσφαιριστή με οποιοδήποτε τρόπο (άρθρο 7 Οικονομικού Κανονισμού Ε.Π.Ο., άρθρο 10 παρ. 13 παραρτήματος Β’ Κανονισμού εγγραφών – μεταγραφών).

Η. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ονοματεπώνυμου κάθε παράγοντα που υπογράφει την αίτηση μεταβολών.

Θ. Το δηλούμενο e-mail ποδοσφαιριστή θα πρέπει να είναι μοναδικό.

Ι. Η φωτοτυπία ταυτότητας από φέτος δεν χρειάζεται θεώρηση.

ΙΑ. Οι δηλώσεις προσωπικών δεδομένων ανηλίκων ποδοσφαιριστών οι οποίες είναι θεωρημένες από τον κηδεμόνα τους θεωρούνται υποχρεωτικά από δημόσια Αρχή.

Η θεώρηση μπορεί να γίνεται και από τον gov.gr

ΙΒ. Οποιαδήποτε έλλειψη ή διαγραφή ή στίγματα ή χρήση διορθωτικού υγρού συνιστά λόγο απόρριψης.

ΙΓ. Το έντυπο των δηλώσεων προσωπικών δεδομένων έχει αλλάξει και παρακαλούμε να χρησιμοποιείται το νέο έντυπο, το οποίο είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της Ενώσεως.

ΙΔ. Ο κανονισμός μεταγραφών είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα της Ενώσεως.

ΙΕ. Τέλος σας γνωρίζουμε ότι οι αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών θα γίνονται δεκτές από τις Υπηρεσίες της Ενώσεως, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 έως 13:00.

Σας γνωρίζουμε τις ημερομηνίες, στις οποίες θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών, οι οποίες αφορούν όλες τις κατηγορίες μεταβολής του ποδοσφαιριστή.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ):
Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ:
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και από ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ:
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και από ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ, Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ)
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και από ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και

από ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:
Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και

από ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ.Α.Ι. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (αλλαγή παλαιών δελτίων):
Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button