Pressαρίσματα

Έπρεπε να ρωτήσει, αν δεν ήξερε,ο παραολυπιονίκης Δημήτρης Μπακοχρήστος…

pre-mpakoxristos-xaΈχουμε εδώ στο site αποθεώσει τον παραολυμπιονίκη από τα μέρη μας, από τη Βόνιτσα, τον Δημήτρη Μπακοχρήστο. Και το κάναμε γιατί του άξιζε, γιατί η προσπάθειά του ήταν τιτάνια. Όμως μετά ήρθαν οι φωτογραφίες με τους κυρίους βουλευτές που βλέπετε πιο πάνω.
Υπήρξαν λογικότατες αντιδράσεις(πλήν κάποιων στο γνωστό παλαβό ύφος,όπως να πάρουν τα μετάλλια από όσους παραολυμπιονίκες ήταν στις φωτογραφίες…)και η Χρυσή Αυγή, φυσικά, “στόλισε” κανονικά άπαντες. Πολύ απλά, όσους αντέδρασαν τους είπε όλους…συριζαίους, ανθέλληνες, νεοταξίτες κλπ, ψάχνοντας για επικοινωνιακούς πόντους.
Αυτός ήταν ο λόγος, όμως, που δεν έπρεπε οι παραολυμπιονίκες να δικαιώσουν αυτό το κόμμα και τις ιδέες που πρεσβεύει. Διότι το επιχείρημα “αφού πήγε στη Βουλή και φωτογραφήθηκε και με άλλους βουλευτές γιατί όχι και με εκείνους της Χρυσής Αυγής;” μπάζει από παντού.
Μην μας πει κανείς ότι έχει και “ένωση ΑμεΑ” η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Πρώτα και κύρια από τη στιγμή που ερευνάται ως εγκληματική οργάνωση δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Και, κατά δεύτερο λόγο, πρέπει κάποτε να ξεκαθαριστεί ποια είναι η κοσμοθεωρία, η ιδεολογία αυτού του κόμματος. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος πρέπει να ξέρει ότι στελέχη του κόμματος αυτού έχουν μιλήσει για την ευγονική και μάλιστα ως επιστημονική πρακτική, για να μην πιάσουμε από μόνο του το θέμα της καθαρότητας της φυλής και το τι δηλώνει αυτή η έννοια για κάποιον με αναπηρία.
Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται να αλλάξει αυτό το προφίλ για την Χ.Α, όμως υπάρχουν ντοκουμέντα, όπως ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον πυρηνάρχη Σαλαμίνας, Μιχάλη Παπαδημητρίου, ο οποίος επιδίδεται σε ένα «πύρινο» κήρυγμα εστιάζοντας στις βασικές αρχές του Γ” Ράιχ περί «διαφύλαξης της φυλετικής καθαρότητας» και στην αναγκαιότητα της «ευγονικής», πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από τους ναζί και στοίχισε τη ζωή σε 275.000 αναπήρους. Οι δηλώσεις του Μ.Παπαδημητρίου έγιναν στο πλαίσιο ομιλίας του τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Μπορεί όποιος θέλει να δει το συγκεκριμένο παραλήρημα ΕΔΩ
Είναι πολύ της μόδας πανευρωπαϊκά, κόμματα με ρατσιστικό υπόβαθρο να έχουν οικολογικούς τομείς, πτέρυγες ΑμεΑ κλπ, κλπ. Είναι  ένα πολύ καλό “ξεκάρφωμα”. Τελευταία εμφανίστηκαν ακόμα και κόμματα που δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις από την ριζοσπαστική αριστερά, όπως οι “Ταυτοτιστές” στην Αυστρία. Γι’ αυτό καλά θα είναι να ξέρουμε με ποιον μπαίνουμε στο κάδρο. Η απάντηση “γιατί να μην φωτογραφηθεί με τους χρυσαυγίτες, οι άλλοι από τα κόμματα που μας κατάκλεψαν είναι καλύτεροι;” ισχύει μόνο αν αγνοήσεις την παραπάνω ιδεολογία και τα ισοπεδώσεις όλα.
Συγγνώμη Δημήτρη Μπακοχρήστο αλλά, αν δεν ήξερες, έπρεπε να ρωτήσεις…
η συντακτική μειονεκτική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close