Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

ΕΠΟ: Στα «κάγκελα» οι ΕΠΣ, κυπελλούχοι με κλήρωση

Όλα τα τοπικά πρωταθλήματα στις κατά τόπους ποδοσφαιρικές Ενώσεις ανά την Ελλάδα διεκόπησαν οριστικά, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Η εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ έγινε δεκτή, ωστόσο η ΕΕ προχώρησε σε μία ακόμα απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και δεν βρίσκει σύμφωνη, καμία ΕΠΣ και κανένα σωματείο.


Όπως έγινε γνωστό σήμερα Σάββατο (2/5), σε περιπτώσεις που τα κύπελλα δεν ολοκληρώθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους, δηλαδή σε όλους σχεδόν τους νομούς, τα τρόπαια θα δοθούν με κλήρωση!

Δηλαδή, όπου υπήρχε προγραμματισμένος τελικός ή, ακόμα και αν σε κάποιες ΕΠΣ το κύπελλο βρίσκεται στην ημιτελική φάση, ο κυπελλούχος θα στεφθεί μέσω κλήρωσης και όχι στους αγωνιστικούς χώρους.

Η – λογική – πρόταση των περισσότερων ΕΠΣ είναι οι τελικοί να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και ουσιαστικά να ανοίξουν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και στην ΕΠΟ αποφάσισαν σε μία απαράδεκτη και αντιποδοσφαιρική απόφαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Πηγή
sportime.gr
Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button