Γεγονότα

Επιβεβαιώνεται η υποβάθμιση της ΔΟΥ Αγρινίου (πίνακες)

epi-doy-agrinio

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για νέο περιορισμό στις ΔΟΥ πανελλαδικά και όλα δείχνουν πως στις σχετικές λίστες του αρμοδίου Υπουργείου, βρίσκεται και η ΔΟΥ Αγρινίου, όπως έχει ήδη αποκαλύψει με έγγραφη διαμαρτυρία του ο Σύλλογος των πολυτέκνων του Αγρινίου.

Να θυμίσουμε πως επίκειται η κατάργηση των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στην ΔΟΥ Αγρινίου και με αυτην την εξέλιξη, ειναι δεδομενη η ταλαιπωρία για μεγάλο αριθμό φορολογουμένων. Η κατάσταση όμως όπως φαίνεται δεν διαφέρει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως γράφει το zougla.gr,  έντονα προβλήματα και μεγάλη ταλαιπωρία πρόκειται να αντιμετωπίζουν εφεξής οι πολίτες, μετά τις νέες συγχωνεύσεις τμημάτων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Έγγραφα-ντοκουμέντα αποτυπώνουν τις «διαθέσεις» των επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη διαχείριση των φορολογικών υπηρεσιών.

Όπως προκύπτει από αυτά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγχωνεύσει σημαντικά τμήματα των ΔΟΥ, αναγκάζοντας ουσιαστικά τους πολίτες να κάνουν… ταξίδια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Οι εφοριακοί είναι στα κάγκελα και κάνουν λόγο για σπασμωδικές κινήσεις και αποσπασματικά μέτρα, τα οποία απέχουν παρασάγγας από τις κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να γίνει σωστή αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.

«Συγχωνεύονται πάρα πολλά τμήματα εφοριών που βρίσκονται στα νησιά. Για παράδειγμα, παίρνουν τα τμήματα εσόδων και ελέγχων της ΔΟΥ Σάμου και τα μεταφέρουν στη Σύρο. Μπορείτε να δείτε στον χάρτη τι απόσταση χωρίζει τα δύο νησιά» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της φορολογικής διοίκησης.

«Ενοποιούνται τα βασικά τμήματα. Κάποια άλλα τμήματα όμως, όπως αυτό των εισπράξεων, τα πάνε στις τράπεζες. Ουσιαστικά, είναι το πρώτο βήμα για να κλείσουν αυτές οι ΔΟΥ.

Προβλέπεται να μείνουν περίπου 50 σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, κάποιοι μέσα από το υπουργείο λένε ότι ίσως οι εφορίες περιοριστούν ακόμα και στις 35» προσθέτουν.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφοριακών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στις ήδη προβληματικές φορολογικές υπηρεσίες.
Δείτε τον πίνακα των συγχωνεύσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button