ΠροτεινόμεναΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Επιτυχημένη η ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και την αυτοεξέταση (video-φωτο)

Δεύτερη εκδήλωση μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον δραστήριο Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ιατρική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Αγρίνιο, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Θέμα της ημερίδας «Νεότερα Δεδομένα για το Ca Μαστού – Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου.


Την συνδιοργάνωση είχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος -πρώην Δοικητής Νοσοκομείου Αγρινίου κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κος Κωνσταντίνος Ζώης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κος Γεώργιος Αγραφιώτης και ο πρόεδρος Δικαστικών Υπαλλήλων περιφέρειας Αγρινίου κος Γεράσιμος Μαλούσης.

Η ομιλία του ογκολόγου χειρουργου, πρώην Διευθυντή κλινικής μαστού στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και προέδρου της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου, παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κοινό που αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ Παρθενία Χαρίτου.

Να σημειωθεί πως το Δ.Σ. του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων του Αγρινίου, είχε τη ευθύνη ακόμη μιας ενδιαφέρουσας εκδήλωσης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που διεξήχθη το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Για τις δυο εκδηλώσεις ο Σύλλογος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την συμμετοχή και την παρουσία τους, σε όλες τις αξιότιμες ομιλήτριες και σε όλους τους αξιότιμους ομιλητές καθώς επίσης σε όλες τις κυρίες και σε όλους τους κυρίους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και έδωσαν το παρών στις δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες.

Σκοπός της ημερίδας με θέμα εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών που συνδιοργανώθηκε με Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Αγρινίου το Σάββατο 26-11-2022 ήταν να περάσει το μήνυμα ότι καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη και κανένα παιδί δεν είναι μόνο και ότι πρέπει άμεσα να καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές τέτοιου είδους περιστατικά.

Σκοπός της δεύτερης ημερίδας με θέμα Ca μαστού. Νεότερα δεδομένα και Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση που συνδιοργανώθηκε την Κυριακή 27-11-2022 με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με διαγνωστικές εξετάσεις από 09:00 πμ. έως 17:00 μμ. από κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες και ομιλία στις 18:00 μμ. από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ήταν η ευαισθητοποίηση η πρόληψη και η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί με έγκαιρη διάγνωση όπως τονίστηκε από τους ειδικούς επιστήμονες που ήταν και οι κύριοι ομιλητές. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού οι οποίοι έδωσαν το παρών στις δύο ημερίδες.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργο Αγραφιώτη για την παρουσία και τον χαιρετισμό του και τους συνδιοργανωτές για την υποδειγματική συνεργασία. που είχαμε καθώς και την συντονίστρια κ. Νία Χαρίτου για τον άψογο συντονισμό των δύο ημερίδων».

Φωτογραφίες από την ιατρική εκδήλωση:

imerida camastou1

imerida camastou2

imerida camastou3

imerida camastou4

imerida camastou5

imerida camastou6

imerida camastou7

imerida camastou8

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button