Δυτική Ελλάδα

Επιτυχημένη η ημερίδα για την καταπολέμηση του κοινωνικου αποκλεισμού των ΑμεΑ στο Παπαστράτειο

epal-elepap-ekdilosi-amea (4)

Στις 23/2/2017 στο Παπαστράτειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Μοιραστείτε τις ομοιότητες μας και επευφημήστε τις διαφορές μας ». Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου οργανώθηκε από το  2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Κεντρική ομιλήτρια  με θέμα «ο αυτισμός σήμερα»  ήταν η κ. Κωτσοπούλου Αγγελική,  λογοπαθολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια λογοθεραπείας   στο ΤΕΙ Πάτρας και επόπτρια της Εταιρείας Ψυχικής υγείας παιδιού και Εφήβου Αιτωλ/νίας.

Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, ήταν η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Όπως επίσης και η επισήμανση- υπενθύμιση   ότι πολλά από αυτά τα άτομα έχουν  χαρίσματα, ταλέντα κα ικανότητες και η εκπαίδευση έχει χρέος να τα αναδεικνύει. Η ομαλή ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο βελτιώνει και εκδημοκρατίζει την ίδια την κοινωνία  αξιοποιώντας  το ανθρώπινο δυναμικό της .

Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε  ο λόγος και η μουσική για τη διαφορετικότητα.

Η κ. Κωτσοπούλου Αγγελική  ως κεντρική  ομιλήτρια  της εκδήλωσης  ενημέρωσε  για τις εξελίξεις της επιστήμης και τον τρόπο αντιμετώπισης του αυτισμού σήμερα.

Μέσα από το λόγος της αναδείχτηκε το ήθος της   και το αδιαμφισβήτητο επιστημονικό της κύρος .

Η κ. Γεωργακοπούλου Αγλαΐα – Μαρία και ο κ.Φουλίδης Ηλίας  καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσαν το κοινό  επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια  τις  ορχήστρες  τους.

Η κ. Κολοβού Λαμπρινή, Γραμματέας της τοπικής Διοικούσας επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με ευαισθησία και συναίσθηση , ενημέρωσε για το ανεκτίμητο έργο που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ στα άτομα με αναπηρία και παρουσίασε βραβευμένο βίντεο σχετικό με τα θεραπευτικά της προγράμματα.

Η κ. Παπά Αγγελική φιλόλογος και  κα Ζέικου Κατερίνα Αγγλικής Φιλολογίας  καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιμελήθηκαν και οργάνωσαν την εκδήλωση με επιτυχία, παρουσιάζοντας   πρόσωπα και αποφθέγματα από τo  Ελληνικό  και Παγκόσμιο γίγνεσθαι της διαφορετικότητας.

Την εκδήλωση την εμπλούτισαν επίσης, η κα Ξένου Ευρυδίκη Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων με τους μαθητές του τμήματός της παρουσιάζοντας με ταλέντο και ευαισθησία  δραματοποιημένο παραμύθι   σχετικό με την διαφορετικότητα ,όπως και η χαρισματική ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας που απαρτίζεται  από τους καθηγητές Πληροφορικής κ Παπαθανασίου Λεωνίδα, Μαρκή Γεώργιο, Τίτη Άγγελο ,Λουρόπουλο Αθανάσιο και μαθητές κατασκευάζοντας αμαξίδιο στο οποίο ενσωμάτωσαν το ρομπότ και η κίνησή του  ελέγχεται από  κινητό τηλέφωνο.

Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου:

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στην εξαιρετική και ποιοτική εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ στις 23/02/2018 με τίτλο «Μοιραστείτε τις ομοιότητές μας, επευφημείστε τις διαφορές μας» συμμετείχε για την παρουσίαση του έργου της, με την προβολή του βίντεο «Μια ανοιχτή αγκαλιά» και το τηλεοπτικό σποτ για τα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα δια της εκπροσώπου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής κ. Κολοβού Λαμπρινής ότι: «Εμείς ως ΕΛΕΠΑΠ ρίχνουμε γέφυρες επικοινωνίας, προσπαθώντας να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης στοχεύοντας στην αλληλεπίδραση και αποδοχή».

Η Τ.Δ.Ε. ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου Κ. Φλωρόπουλο Αθανάσιο, τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Ζέικου Αικατερίνη, κα Παππά Αγγελική καθώς επίσης και τους μαθητές (δημιουργική ομάδα) που με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι αποκόμισαν πολλά μηνύματα, για αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα Άτομα με Αναπηρία.

Εκφράζει δε την επιθυμία της να έχει ανάλογες προσκλήσεις από όλα τα σχολεία της περιοχής μας με τέτοιες πρωτοβουλίες-εκδηλώσεις.

epal-elepap-ekdilosi-amea (1)

epal-elepap-ekdilosi-amea (2)

epal-elepap-ekdilosi-amea (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button