Κινηματογράφος

Επιτυχημένες προβολές σε σχολεία από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

pol-kinhmatografiki-le-me2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται, από τις αρχές Δεκέμβρη στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, οι προβολές για τα σχολεία της περιοχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους.

Κατά την έναρξη των προβολών, τα μέλη της διοίκησης της Κινηματογραφικής Λέσχης, Γιώργος Πανταζόπουλος, Γεράσιμος Θεοφιλάτος και Κώστας Σοκόλας, ενημερώνουν τους μαθητές για την σπουδαιότητα της συνεργασίας με το Φεστιβάλ, τις εκπαιδευτικές και κινηματογραφικές δραστηριότητες που αναπτύσσει αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν πολλοί κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν σε αυτό τις ταινίες τους.

pol-kinhmatografiki-le-me4

Περίπου 2000 μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και τα Λύκεια του Μεσολογγίου έχουν ήδη παρακολουθήσει ταινίες έχουν εκφράσει ενθουσιασμό τους από το επίπεδο των προβολών αλλά και την συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου που φιλοξενείται και στην πόλη τους.

Καθημερινά η αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι,  γεμίζει από χαρούμενες φωνές και χαμόγελα παιδιών κάθε ηλικίας, που χειροκροτούν ταινίες εξαίσιων δημιουργών, οι οποίοι μέσα από την κινηματογραφική τους κάμερα παρουσιάζουν ταινίες με κύριους πρωταγωνιστές παιδιά αλλά και όμορφες εικόνες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.

pol-kinhmatografiki-le-me3

Επίσης αυτή τη χρονιά άρχισε και η συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης με το Γυμνάσιο Νεοχωρίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο με τίτλο: “Λέσχες & παρέες”. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί  Ηλίας Γουβέλης Γιάννης Νταλακούρας, Γωγώ Σμπόνια και 45 μαθητές του Γυμνασίου, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Φεστιβάλ Ολυμπίας καθώς και το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ  Δημήτρη Σπύρου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Camera Zizanio  Νίκο Θεοδοσίου ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε διαλέξεις και κινηματογραφικές προβολές.

pol-kinhmatografiki-le-me1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button