sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ποιοι εκλέγονται στις Επιτροπές του δήμου Αγρινίου-οι δηλώσεις των επικεφαλής (φωτο)

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα τα αποτελέσματα για την εκλογή μελών στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου, καθώς και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής..

Να σημειωθεί πως και στις δυο Επιτροπές η πλειοψηφία θα έχει έξι μέλη, τρία εκ των οποίων θα οριστούν από τον κ. Παπαναστασίου. Έτσι διασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία. Δυο τακτικά μέλη εξέλεξε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και ένα τακτικό μέλος η παράταξη του κ. Σταύρου Καμμένου.

Αναλυτικά, από την παράταξη του δημάρχου εξελέγησαν στην Οικονομική Επιτροπή τρία τακτικά μέλη κατά την σημερινή διαδικασία. 19 ψήφους έλαβαν συγκεκριμένα οι κ. Γκρίζης, Καλαντζής και Κολοβός.

Αναπληρωματικά μέλη με 18 ψήφους εξελέγησαν η κ. Παπαγεωργίου και οι κ. Γρίβας και Τσιαμάκης.

Τα δυο τακτικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή από την παράταξη της Χριστίνας Σταρακά, είναι οι κ. Καψάλης και Κορδολαιμης, που έλαβαν από 13 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη με 3 ψήφους αναδείχτηκαν οι κ. Λ. Αραχωβίτης και Ηλίας Παπαχρήστος.

Τέλος από την παράταξη του κ. Καμμένου τακτικό μέλος αναδείχθηκε με πέντε ψήφους ο Παντελής Ζέρης και αναπλ. μέλος με τέσσερις ψήφους  ο κ. Κοντονάσιος.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία.

Τακτικά μέλη από την παράταξη Παπαναστασίου, εξελέγησαν με 19 ψήφους οι κ. Ζαρκαβέλης, Μελιάδης και Φωτάκης. Αναπληρωματικά οι κ. Φλώρος, Κατσιπάνος και Καλαντζής.

Από την παράταξη της Χριστίνας Σταρακά, τακτικά μέλη εξελέγησαν με 13 ψήφους ο κ. Γεράσιμος Μπελεβωνης και η κ. Ευαγγελία Κραβαρίτη.

Τέλος από την παράταξη Καμμένου, τακτικό μέλος αναδείχθηκε ο κ. Σπύρος Μολώνης και αναπληρωματικό ο κ. Κουρουμπλής.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με σύντομες παρεμβάσεις των τριών μελών του νέου προεδρείου και τις δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Ειδικά ο  Γ. Παπαναστασίου, ευχήθηκε στο νέο προεδρείο και κάλεσε σε αποτελεσματική συνεργασία όλες τις παρατάξεις, ώστε να λειτουργήσει “ένα στιβαρό Δημοτικό Συμβούλιο που θα δουλέψει για το συμφέρον του τόπου”.

Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες απαιτήσεις του δήμου μας και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά.

Σας ζητώ λοιπόν να ξεπεράσουμε τις πολιτικές αντιθέσεις, να συμπλεύσουμε  και να γίνουμε ένα στιβαρό δημοτικό συμβούλιο για το συμφέρον  πόλης. Με πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε στα αυτονόητα και να ανταποκρινόμαστε στον κομβικό μας ρόλο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να σκύψει στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να στηρίξει την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών”, είπε ακόμη ο δήμαρχος.

Η Χριστίνα Σταρακά, όπως και άλλοι επικεφαλής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που επέφερε το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση για την λεγόμενη “ενίσχυση της κυβερνησιμότητας”. Σημείωσε πως με τις νέες ρυθμίσεις υποβαθμίζεται ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου και σχεδόν αφανίζονται τα Τοπικά Συμβούλια.

“Είχαμε απλή αναλογική στην κάλπη, δεν έχουμε όμως στην πράξη. Εμείς θα παλέψουμε ώστε το κορυφαίο όργανο του δήμου να βρίσκεται μακριά από προσωπικές και στείρες αντιπαραθέσεις και μικροπολιτική και να λειτουργεί με σύνθεση απόψεων και συνεργασίες. Έχουμε προτάσεις που σύντομα θα τις καταθέσουμε”, είπε ακόμη η κ. Σταρακά.

Στην επιδίωξη διαλόγου στάθηκε και ο Σταύρος Καμμένος, που τόνισε πως η παράταξη στην οποία συμμετείχε την προηγούμενη πενταετία υπερασπίστηκε το σχέδιο “Κλεισθένης” για να συμπληρώσει πως δυστυχώς, το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Ζήτησε να υπάρχει σύμπνοια στα μεγάλα ζητήματα, “αυτά που μας ενώνουν” και κατέληξε λέγοντας: “Όπως βάλαμε πλάτη στα μεγάλα θέματα, θα συνεχίσουμε και τώρα. Θα είμαστε δίπλα σας για το καλό της πόλης”.

Ο Νίκος Καζαντζής, αφού υπογράμμισε πως με τον νέο νόμο η παράταξη του δεν θα έχει εκπροσώπηση στις Επιτροπές, είπε πως θα λειτουργήσει με σεβασμό στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε ακόμη να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος , ώστε το Αγρίνιο “να πάρει την θέση που του αξίζει. Μια θέση που δεν την έχει σήμερα. ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button