Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επίθεση Ενωσης Αγρινίου κατά Κατσιφάρα για τα φωτοβολταϊκά στην Ηλεία

Μετά τις αντιδράσεις για την προωθούμενη επένδυση ενεργειακών κοινοτήτων στην Πηνεία

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ενωσης Αγρινίου, που αν και δεν συνηθίζεται, απαντά στη θέση άλλων αρμοδίων, σχετικά με το θέμα της ενεργειακής επένδυσης, που προωθεί μέσω ενεργειακών κοινοτήτων στην περιοχή του φράγματος του Πηνειού στην Ηλεία.

Τοπικοί αυτοδιοικητικοί και αγροτικοί φορείς αντιδρούν στην δημιουργία αυτών των φωτοβολταϊκών πάρκων, αφού για την περιοχή είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Υποδομών κονδύλια 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί η λίμνη.


Αντι γι’αυτό, προωθείται η δημιουργία πλήθους φωτοβολταϊκών που θα αλλάξουν πλήρως τη μορφή της περιοχής, με αμφίβολη αναπτυξιακή προοπτική, όπως επισημαίνεται. Στο πλευρό όσων εκφράζουν ενστάσεις τάχθηκε με ανακοίνωση του ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που με δήλωση του κάνει μεταξύ άλλων λόγο για επένδυση που «ανατρέπει όλες τις στρατηγικές και τα αναπτυξιακά και παραγωγικά σχέδια όλων των φορέων για την ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας», τη στιγμή μάλιστα που ερωτώνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Η Ενωση Αγρινίου με ανακοίνωση της αφού επιτίθεται στον Απόστολο Κατσιφάρα , κατηγορώντας μεταξύ άλλων ότι «καταδίκασε την περιοχή στην υπανάπτυξη και την μιζέρια», τονίζει πως η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Καταλήγει μάλιστα πως σχετικά με τον κ. Κατσιφάρα θα επανέλθει… μόλις το κρίνει σκόπιμο!

Η ανακοίνωση της Ενωσης Αγρινίου

«Ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, εντείνοντας τις αναπτυξιακές του πρωτοβουλίες, έχει δρομολογήσει μια ακόμη μεγάλη επένδυση, αυτή τη φορά στην περιοχή της Πηνείας στην Ηλεία.

Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και απαρέγκλιτα τηρούνται τα όσα θεσμικά έχει προβλέψει το ελληνικό κράτος, στην κεντρική και αποκεντρωμένη του μορφή.
Με σύμμαχο και συμμέτοχο την ίδια την τοπική κοινωνία, η διαβούλευση με την οποία επίσης ακολουθεί το προβλεπόμενο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζεται απ’ την κείμενη νομοθεσία, αλλά και με σταθερό οδηγό μας τις αρχές και τις αξίες του συνεταιρίζεσθαι, είναι επίσης σε εξέλιξη.

Με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών το επενδυτικό σχέδιο των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, αλλάζοντας οριστικά το μέλλον μιας περιοχής, την οποία ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρας καταδίκασε και αυτή στην υπανάπτυξη και στη μιζέρια, ερχόμενος σήμερα να προσποιηθεί τον τιμητή, εκφράζοντας υποκριτικά αγωνίες τις οποίες οι κάτοικοι δεν είδαν να δηλούνται με έργα και πράξεις κατά τη δεκαετή διακοσμητική του παρουσία στην Περιφέρεια.

Για την πορεία της επένδυσης θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις μόλις θεσμικά ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Όσο για τον κ. Κατσιφάρα, επίσης θα επανέλθουμε, …όταν το κρίνουμε σκόπιμο».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button