ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

ΠΟΕ ΟΤΑ: «Απαράδεκτη επίθεση» από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας σε συνδικαλιστές εργαζομένους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κάνοντας λόγο για «απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση  σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της πόλης».

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, «καταφέρθηκε κατά των μελών του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς».


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση  που έκανε σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων της πόλης.

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, καταφέρθηκε κατά των μελών του Δ.Σ. χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, θεωρώντας πώς οι εργαζόμενοι είναι «κτήμα» του και ο Δήμος «τσιφλίκι» του, αδιαφορώντας για το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, είναι εκλεγμένοι και η Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τις απόψεις και τις θέσεις τους που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο εργασίας, να εντοπίζουν και να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να… προσγειωθεί, να σταματήσει να προκαλεί και να υβρίζει και να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για την βελτίωση στη λειτουργία της Υπηρεσίας και του Δήμου γενικότερα. Οι αυταρχικές  συμπεριφορές και οι επιθέσεις, ακόμη και οι φραστικές, είναι απολύτως καταδικαστέες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στους εργαζόμενους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και τους εκπροσώπους τους. Οι προσπάθειες και ενέργειες για την υπονόμευση των αγώνων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button