ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Επιτέλους: Μεγάλη παναγρινιώτικη κίνηση για το θέμα του Πανεπιστημίου στην πόλη

Είδαν και απόειδαν οι απόδημοι του Αγρινίου και αποφάσισαν να κάνουν την δική τους κίνηση ώστε να καταλάβει η Αθήνα ότι το ζήτημα των τμημάτων του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στο Αγρίνιο δεν μπορεί να κριθεί από το τι θέλει η Πάτρα.

Σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία, λοιπόν, ενώσεις Αγρινιωτών που εδρεύουν στην Αθήνα, σχεδόν όλη την ελληνική περιφέρεια αλλά και το εξωτερικό, ήρθαν σε επαφή με τον δήμαρχο και ενημέρωσαν ότι μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους (με την προϋπόθεση ότι θα έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός και η άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό) προγραμματίζουν δύο συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Αθήνα που δεν θα έχει ξαναδεί το Αγρινιώτικο στοιχείο.

Αγρινιώτες που ζουν ακόμη και στην… Σκωτία έχουν αρχίσει να οργανώνονται μέσα από ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα και να συγκεντρώνουν χρήματα και ανθρώπους που θα μπορέσουν να οργανώσουν και να παρουσιάσουν κάτι πέρα από μια πορεία με μερικά πανό. Όπως διέρρευσε δεν θα είναι προσκεκλημένο κανένα κόμμα ώστε να μην καπελωθεί η πρωτοβουλία και να μην υπάρξουν σαμποτάζ.

Συμμετέχοντες θα είναι πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες (λέγεται ότι η Ζέτα Μακρυπούλια έχει ήδη συμφωνήσει) που έλκουν την καταγωγή τους από το Αγρίνιο, ενώ προβλέπονται πρωτόγνωρες επικοινωνιακές κινήσεις που θα προσελκύσουν όσους Αγρινιώτες ζουν εντός και εκτός της πόλης στις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις.

Όπως λένε οι πληροφορίες, οι εκδηλώσεις θα γίνουν ταυτόχρονα και το δρώμενο που ετοιμάζεται δεν θα έχει όμοιό του. Σύνθημα θα είναι «οι άλλες πόλεις μεγαλώνουν, το Αγρίνιο ερημώνει!».

Για να δούμε αν για πρώτη φορά στα χρονικά θα υπάρξει κάτι που θα ενώσει σε μια διεκδίκηση τους Αγρινιώτες ή όσους νιώθουν έτσι τέλος πάντων…

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button