Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ στην Πάτρα για τα μη Covid περιστατικά ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

«Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες επί ημέρες»

Θα πρέπει άμεσα να επιταχθούν ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά, τονίζει με ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Πολλά νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύουν διασωληνωμένους ασθενείς μη κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους. Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων στη πλειονότητά τους μετατράπηκαν σε ΜΕΘ κορωνοϊού και ο ιδιωτικός τομέας εξυπηρετεί τα δικά του περιστατικά, ειδικά τώρα που τα Νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μιας νόσου.

Διασωληνωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής, είναι τακτικό φαινόμενο. Έχουμε αναφερθεί σε περιοχές όπως η Κεντρική Μακεδονία, Αττική, Δυτική Μακεδονία και αλλού.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ της ΠΑΤΡΑΣ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Οι κλίνες ΜΕΘ, για γενικά περιστατικά είναι 7 στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και 10 στο ΡΙΟ. Είναι πάντα γεμάτες. Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες επί ημέρες, ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διασωληνωμένα περιστατικά που είναι επί ημέρες εκτός ΜΕΘ. Και μάλιστα νέοι άνθρωποι. Προσπαθούν οι Διοικήσεις, οι γιατροί να βρουν ΜΕΘ σε Νοσοκομείο και δεν βρίσκουν.

Απευθύνονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ και βρίσκουν κλειστές πόρτες. Άμμεσα το υπουργείο υγείας πρέπει να επιτάξει τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα για να σταματήσουν τα παιχνίδια τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button