Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Eπιτακτική ανάγκη η συντήρηση της οδού Χρυσοβίτσα – Διασταύρωση Πηγάδια

Με επιστολή-Αίτηση προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Τζαχρήστα Παναγιώτη και την κα Ραλάτου Ρούλα της τεχνικής υπηρεσίας, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Βασιλόπουλου Πετρονικολός Παναγιώτης, Μαχαιράς Μπαρμπαρούσης Γεώργιος, Μπαμπίνης Ζαρκαδούλας Θεόδωρος, Προδρόμου Παπούλιας Δημήτριος, Σκουρτούς Τζογάνης Σταμάτης και Χρυσοβίτσας Χρόνης Ιωάννης ζητούν από το Δήμο Ξηρομέρου να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης ώστε ο δρόμος Χρυσοβίτσα – Διασταύρωση Πηγάδια (Βαλόστρατο), να μπορέσει να ενταχθεί πρωτίστως, σε πρόγραμμα “αγροτικής οδοποιίας”, με στόχο αργότερα να ενταχθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους προέδρους η συγκεκριμένη οδός αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία προς την πρωτεύουσα του Νομού, είναι πολυσύχναστη τόσο από τους αγρότες, κτηνοτρόφους, κατοίκους των γύρω χωριών και οικισμών όσο και από όσους κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου. Η συχνότητα χρήσης της οδού που είναι μεγάλη, δημιουργεί την επείγουσα ανάγκη να ασκηθούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις κάτι όμως που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί από το ταμείο του Δήμου, σύμφωνα με την εκτίμηση των προέδρων.

Το θέμα είχε αναδείξει ο Πρόεδρος της Χρυσοβίτσας κ. Χρόνης Ιωάννης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου (18 Φεβρουαρίου 2021).

Δείτε απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Χρόνη:

Απόσπασμά από την τοποθέτηση του Δημάρχου:

Δείτε ολόκληρη την επιστολή-Αίτηση των Προέδρων:

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button