ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιταγή ακρίβειας: Πότε και πώς θα λάβουν οι 2.300.000 δικαιούχοι την ενίσχυση

Ποιες είναι οι κατηγορίες των δικαιούχων αλλά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την καταβολή της επιταγής ακρίβειας - Στα 250 ευρώ η οικονομική ενίσχυση που θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς πριν από τα Χριστούγεννα

Μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν λάβει την «επιταγή ακρίβειας», την οικονομική ενίσχυση εν όψει των Χριστουγέννων, όλες οι κατηγορίες των δικαιούχων.

Η συγκεκριμένη παροχή θα δοθεί όπως και και την περασμένη Ανοιξη, κάτι που σημαίνει πως η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται ηλεκτρονικά και οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση.


Τα κριτήρια είναι με βάση το ετήσιο εισόδημα του 2021 (δηλώσεις 2022) ενώ το ύψος της περιουσίας καθορίζεται με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Σημειώνεται πως η έκτακτη αυτή ενίσχυση είναι αφορολόγητη αλλά και ακατάσχετη. Παρότι αναφέρεται πως η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μέχρι τις 31.12.2022, από το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισαν ότι θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα: Συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, μαζί με τα επιδόματα των δικαιούχων του ΟΠΕΚΑ. Έτσι, επιβεβαιώνεται και η τοποθέτηση της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, που είχε ξεκαθαρίσει πως τα χρήματα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα μπουν σε μια ημερομηνία και δεν θα «σπάσουν» σε δύο πληρωμές για όσους είναι σε ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ.


Επιταγή ακρίβειας – Οι δικαιούχοι

800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού
1.194.806 χαμηλοσυνταξιούχοι:
225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
172.000 Άτομα με αναπηρία
100.000 μακροχρόνια άνεργοι (12-24 μήνες, μη επιδοτούμενοι)

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης είναι στα 250 ευρώ ενώ οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα το λάβουν προσαυξημένο, θα λάβουν δηλαδή μιάμιση δόση.

reader

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button