ΘέατροΡοή Ειδήσεων

Επιστρέφουν στο Αιτωλικό οι «Θεάτρου Όψεις»-κάλεσμα σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες

Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» ανακοινώνει την 9η διοργάνωση της Θεατρικής Συνάντησης «Θεάτρου Όψεις».

Καλούνται θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα που θα βρουν εδώ.


Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα λόγω Covid 19, η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις” παίρνει και πάλι σάρκα και οστά. Πρόκειται για την ένατη πλέον διοργάνωση του Θεατρικού αυτού Θεσμού στην πόλη του Αιτωλικού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”

Το «Θεάτρου Όψεις» είναι μια θεατρική συνάντηση, η οποία δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα ερασιτεχνικά φεστιβάλ. Πρόκειται για μια θεατρική γιορτή και βασικός της σκοπός είναι να φέρει σε επικοινωνία το κοινό με το θέατρο και ταυτόχρονα να υπάρξει ένας γόνιμος θεατρικός διάλογος ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν. Το «Θεάτρου Όψεις», έχει γίνει πια θεσμός στην πόλη και στο Δήμο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στα πλαίσια των θεατρικών συναντήσεων κάθε χρόνο, τιμάται  έναν άνθρωπο του Θεάτρου και των τεχνών, στον οποίο αφιερώνεται το “Θεάτρου όψεις”.  Η αρχή έγινε  από καλλιτέχνες που κατάγονται από την περιοχή μας.

Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη ο συντοπίτης μας ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Χρήστος Καλαβρούζος. Ακολούθησε η Αιτωλικιώτισσα συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Καλατζόπουλος. Το 2016 τιμήθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος. Το 2017, σειρά είχε ένας εργάτης του Θεάτρου, ο Σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, με μακρόχρονη θητεία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το 2018, τιμήθηκε η συντοπίτισσά ηθοποιός και συγγραφέας Έφη Παπαθεοδώρου. Όλοι τους, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους και τα θερμά τους λόγια στις τελετές λήξης του Θεσμού.

Στο “Θεάτρου ‘Οψεις” έχουν φιλοξενηθεί θεατρικές ομάδες από το Νομό μας και από άλη την Ελλάδα, όπως Άρτα, Κόρινθο, Τρίκαλα, Δίστομο, Αθήνα, Θεσαλονίκη, Παραμυθιά κ.α.

Τηλεφωνα για ενημέρωση/επικοινωνία:
694 555 5148 (Αντώνης Χαραλάμπους)
697 281 2941 (Mιχάλης Κότσαρης)
697 636 0004 (Αστέρω Περγαντή)

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες:

-για το Θεάτρου Οψεις: 
http://theatropsis.weebly.com/

-για τη θεατρική ομάδα: 
http://etolikotheater.weebly.com/
https://www.facebook.com/etolikotheater
https://www.youtube.com/user/etolikotheater

-για τον πολιτιστικό σύλλογο: 
http://pmsaitoliko.weebly.com/
https://www.facebook.com/etoliko
https://www.youtube.com/user/pmsetoliko


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button