ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Επιστρέφουν σταδιακά οι μαθητές από την Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Επέστρεψαν από την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας, μαθητές που είχαν πάει εκδρομή. Οι αποστολές των πέντε από τα δέκα συνολικά σχολεία που βρισκόταν στην Ιταλία για εκπαιδευτική εκδρομή κατά την προηγούμενη εβδομάδα, θα έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα, Τρίτη, το βράδυ. Ανάμεσα στα δέκα σχολεία και το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων που έχουν ήδη επιστρέψει και εκείνων που θα αφιχθούν μέχρι σήμερα το βράδυ, ο αριθμός των σχολείων που θα έχουν γυρίσει από τη γείτονα χώρα θα ανέλθει σήμερα στα πέντε.

Επίσης, ένα σχολείο έχει ενημερώσει ότι θα ολοκληρώσει κανονικά την εκδρομή και θα επιστρέψει, όπως ήταν προγραμματισμένο, την 1η Μαρτίου

Τα υπόλοιπα τέσσερα σχολεία αναμένεται να επιστρέψουν προοδευτικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον θάνατοασθενών, η υπουργός Νίκη Κεραμέως αποφάσισε άμεσα την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, αλλά και την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται εκεί.

Η υπουργός, τόνισε πως μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κυρίως στην βόρεια Ιταλία, έπρεπε να πάρει προληπτικά μέτρα και έτσι γίνονται ενέργειες ώστε να προστατευτούν οι μαθητές. Τα δέκα σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στο Μιλάνο (δύο από τα σχολεία), καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας. Έτσι αναμένεται άμεσα η επιστροφή τους σε συντονισμό με το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, όπως τονίζει το υπουργείο, δεν τίθεται θέμα καραντίνας για τους μαθητές που βρίσκονται εκεί. Αυτό, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα και η επιστροφή τους γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button