ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Επιστολή Βαρεμένου σε Βορίδη για την ελιά καλαμών

Ζητά την επίλυση του προβλήματος της καταβολής ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας

Για την ελιά Καλαμών έστειλε επιστολή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος στον υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μ. Βορίδη, με αίτημα την άμεση επίλυση του προβλήματος της καταβολής ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς ελιάς Καλαμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

“Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζουμε από την λατινική αρχαιότητα ότι verba volant ενώ scripta manent. Γι’ αυτό προτιμώ η επικοινωνία μας να μην είναι προφορική αλλά γραπτή, έστω και ηλεκτρονικά αφού το επιτάσσει η εποχή.

Να δεχθώ ότι το λάθος με τη μη-καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης στους παραγωγούς εληάς Καλαμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν «εξεπίτηδες», όπως λέμε εμείς εδώ κάτω, μη παίρνοντας υπόψη τις σοφές παραινέσεις του κ. Μπαμπινιώτη.

Να δεχθώ ακόμη ότι το λάθος δεν ήταν του υπουργείου, τα πάντα να δεχθώ, ακόμη κι ότι ο γάιδαρος πετάει, αν είναι να αντιμετωπισθεί το θέμα. Ακόμη κι ότι το λάθος ήταν των παραγωγών. Ας πούμε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ότι στην Αιτωλοακαρνανία καλλιεργούνται πάρα πολλά στρέμματα (πολύ περισσότερα από κάθε άλλο νομό). Πώς όμως προϋπολόγισε την δαπάνη για την ενίσχυση; Με βάση μηδενική παραγωγή, που όπως ισχυρίζεται προκύπτει απ’ τους κωδικούς; Δηλαδή ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ούτε ένα στρέμμα ελαιόδενδρων; Εν πάση περιπτώσει, όποιο κι αν ήταν το λάθος, όποιος και όπως κι αν το διέπραξε, θεωρώ ότι είναι θέμα τιμής για την Πολιτεία να άρει την εν τοις πράγμασιν αδικία. Άμεσα. Εδώ και τώρα. Σας διαβεβαιώ ότι οι παραγωγοί δεν θα καταναλώσουν τα χρήματα στο υπό ανέγερση Καζίνο του Ελληνικού, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν για να μείνουν τα δένδρα όρθια. Και μαζί με τα δένδρα και οι άνθρωποι, σε μια περιφέρεια όπου ορισμένες περιοχές κινδυνεύουν με κοινωνική ερημοποίηση.

Κύριε υπουργέ, δεν θεωρώ ότι έχετε πρόθεση να αδικήσετε ειδικά την Αιτωλοακαρνανία, άλλωστε η αδικία στις μέρες μας έχει ευρύτερες διαστάσεις. Δεν υπάρχει όμως καμμιά δικαιολογία, ούτε συγχωροχάρτι για τυχόν μη άρση αυτής της αδικίας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και από αυτά ο κόσμος έχει χορτάσει. Τον λόγο πλέον έχουν οι πράξεις και μόνον αυτές.

Γιώργος Βαρεμένος

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας”

2 Σχόλια

  1. μου ελεγε η γιαγια μου, που δεν ηξερε λατινικα . Αλλα τι περιμενουμε απο την Ελληνικη Πολιτεια αφου δεν ειναι σε γνωση της το μεγεθος της παραγωγης εληας καλαμων στην Αιτωλοακαρνανια οχι σημερα αλλα απο το 1995 που το ΠΟΠ αναφερεται στη Μεσηνια που η παραγωγη της δεν φτανει ουτε για δειγματα ,αν πουν οι μεσηνιοι να στειλουν σε αγορες και εκθεσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button