Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Επιστολή Τραπεζιώτη στους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης Σταρακά-ζητά συμπόρευση

«Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι – υπόλογοι απέναντι στους πολίτες για την επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής»-οι πρώτες αντιδράσεις

Προ των ευθυνών τους θέτει τους Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης ο τ. δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, ως επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών «Παρέμβαση Τώρα»  και της αυτοδιοικητικής κίνησης που έχει ήδη συγκροτήσει, για την ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής μέσα από μια κοινή προσπάθεια και συνδιαμόρφωση κοινής πρότασης  για το Δήμο Αγρινίου.

Ο κ. Τραπεζιώτης σε σχετική  επιστολή του δεν αυτοπροσδιορίζεται ως επικεφαλής της κίνησης, όμως θέτει ξεκάθαρα διλλήματα όταν υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις και πως αν αυτό δεν επιτευχθεί «θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι – υπόλογοι απέναντι στους πολίτες για την επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής».


Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιστολή έχουν λάβει οι περισσότεροι εκ των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης της Χριστίνας Σταρακά, στην οποία σήμερα επικεφαλής είναι ο Πάνος Καψάλης. Επιστολή έλαβε και ο κ. Καψάλης, που δεν έχει απαντήσει προς το παρόν, όπως και οι περισσότεροι εκ των αποδεκτών της. Υπάρχουν πάντως εκείνοι που δεν την βλέπουν αρνητικά. Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν τη στάση του κ. Τραπεζιώτη  τουλάχιστον «αντιφατική», τη στιγμή που θεωρούν πως έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην διάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων στον δήμο Αγρινίου, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2019. Η όποια επίσημη αντίδραση πάντως, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ολόκληρη η επιστολή-πρόσκληση του τέως δημάρχου:

«Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία : «Παρέμβαση τώρα», που μεταξύ άλλων  αγωνίζεται για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.)  με στόχο την αποκέντρωση και την άρθρωση της τοπικής δημοκρατίας μετά το κείμενο – πλαίσιο που διατύπωσε και το οποίο δημοσιεύτηκε  με τον τίτλο «Υπερκομματική Αυτοδιοίκηση για το Αγρίνιο του μέλλοντος μας»,   ανέλαβε την πρωτοβουλία και απευθύνεται σε όσες και όσους (άτομα ή συλλογικότητες) αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα μιας άμεσης παρέμβασης, σε τοπικό επίπεδο, για τη δημιουργία  και σύσταση ενός πολιτικού – αυτοδιοικητικού  υποκειμένου από τα κάτω δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες   και τη διαμόρφωση   μιας Αυτοδιοικητικής  Πολιτικής Συμμαχίας η οποία, στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλησης και συμφωνίας μεταξύ των δυνάμεων που θα συμπράξουν,  θα συμμετάσχει  στις αυτοδιοικητικές εκλογές  που θα διεξαχθούν  τον Οκτώβρη του  2023.

Επειδή θεωρούμε ότι οι απόψεις μας είναι συγκλίνουσες, δεδομένου ότι και οι θέσεις σας είναι υποστηρικτικές των βασικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) δηλαδή της δημοκρατικής νομιμοποίησης και της δημοκρατικής συγκρότησης, της αποκέντρωσης, της εγγύτητας, της επικουρικότητας, της τοπικής αυτονομίας και της βιωσιμότητας όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ) και από την διαχρονική πορεία του κινήματος  της Τ.Α.

Επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος  για κοινή προσπάθεια και συνδιαμόρφωση κοινής πρότασης  για το Δήμο Αγρινίου και προς τούτο κατατείνει  η πρωτοβουλία μας προκειμένου να ανατρέψουμε μια Δημοτική πολιτική παρωχημένη και παλαιοκομματική  και μια Δημοτική Αρχή που λειτουργεί με όρους αδιαφάνειας,  πελατειασμού και πατρωνείας και ταυτίστηκε απόλυτα με τις ρυθμίσεις και επιλογές της Κυβέρνησης οι  οποίες δημιούργησαν ένα θεσμικό σοκ στην ΤΑ.

Επειδή ο νέος εκλογικός νόμος (Βορίδη) περιχαρακώνει κομματικά μέλη και εκλογείς, καταργεί τον πολιτικό και εκλογικό πλουραλισμό και έτσι εισάγει έναν αφόρητο κομματισμό στον χώρο της Τ.Α.,  θέτει δε με σκοπιμότητα αυστηρές προϋποθέσεις για την έγκυρη και νόμιμη κατάρτιση των ψηφοδελτίων επισημαίνω  ότι δεν    υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις σχετικά με την οικοδόμηση μιας συνεργατικής αυτοδιοικητικής   και αποτελεσματικής παρέμβασης

Επειδή το σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών καθημερινά τονίζει την αναγκαιότητα της ενότητας

Ήρθε η ώρα όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου:

  • Να υπερασπισθούμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία με τις τελευταίες δόλιες και βεβιασμένες νομοθετικές ρυθμίσεις,  (που κρίθηκαν μάλιστα αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια  του ΣτΕ) έχει υποστεί πρωτοφανή θεσμική υποβάθμιση.
  • Να ανοίξουμε μια οραματική και ελπιδοφόρα προοπτική για το Δήμο μας για να ξεκολλήσει  αυτός ο τόπος  από το τέλμα, την υστέρηση,  και την υποβάθμιση.

Μόνο η ενότητα όλων των δυνάμεων (ατομικών και συλλογικών) του Δημοκρατικού και Προοδευτικού χώρου θα εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα και την ευόδωση των στόχων μας. Είμαι βέβαιος ότι και σεις θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενότητα άλλως αν δεν επιτευχθεί θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι – υπόλογοι απέναντι στους πολίτες για την επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής.    

Αγρίνιο, 16/03/2023

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

Με αυτοδιοικητικούς  χαιρετισμούς

Διατελών

Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button