Ροή Ειδήσεων

Επιστολή Πολυτέκνων στον Σπίρτζη για την βελτίωση στην ε.ο. και σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια

Με αναφορές στα συχνά τροχαία ατυχήματα
geg-troxaio-sykia3

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων , με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ζητά βελτίωση και διαπλάτυνση του δρόμου από Παναιτώλιο μέχρι Συκιά και ανακατασκευή του οδοστρώματος στην εθνική οδό , από Αγρίνιο μέχρι κόμβο Κεφαλοβρύσου καθώς και βελτιώσεις μέχρι τον κόμβο Κουβαρά. Βασικό αίτημα, όπως τονίζουν στο τέλος της ανακοίνωσης, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου:

Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Ο.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ-ΣΥΚΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ μήκους πέντε χιλιομέτρων είναι κορεσμένη από απόψεως κυκλοφορίας αυτοκινήτων και επί πλέον το οδόστρωμα της είναι σε κακή κατάσταση ,μέχρι και τον κόμβο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων θανατηφόρα.

Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει διαπλάτυνση μέχρι τη Συκιά και  ανακατασκευή του οδοστρώματος μέχρι τον Κόμβο Κεφαλοβρύσου και για τον επιπλέον λόγο ότι συνδέει το Αγρίνιο  και τα περίχωρά του με την Ιόνια Οδό. Η παρέμβαση είναι εύκολη γιατί είναι απαλλοτριωμένα 4 μέτρα ένθεν και ένθεν της οδού έως τη Συκιά, οπότε δεν θα χρειασθεί να γίνουν απαλλοτριώσεις.

Ανακατασκευή του οδοστρώματος επιβάλλεται να γίνει άμεσα και στην εθνική οδό ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΚΟΜΒΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ που κι΄ αυτή συνδέει το ΑΓΡΙΝΙΟ και τα περίχωρα του με την Ιόνια οδό και εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ  όπως πολύ καλά γνωρίζετε το Αγρίνιο έχει αδικηθεί κατάφορα από τον σχεδιασμό και υλοποίηση της Ιόνιας οδού, καθότι απέχει πάνω από είκοσι χιλιόμετρα και από τους δύο κόμβους προσέγγισης της και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία πρώτον με ανακατασκευή των οδών που προαναφέραμε και δεύτερον με κατασκευή νέας οδού προσέγγισης της πόλεως του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.

Ευελπιστώντας ότι θα τα τύχουμε της δέουσας προσοχής στα αιτήματά μας αυτά, για να αποφευχθούν τα συχνά τροχαία ατυχήματα και για  να εξυπηρετούνται καλύτερα οι χιλιάδες κάτοικοι του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής,σας παρακαλούμε να εντάξετε άμεσα τα έργα αυτά, στα υπό κατασκευή έργα  του Υπουργείου σας, γιατί  δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδος να είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button