Αυτοδιοίκηση

Επιστολή Παπαναστασίου στον Κ. Γαβρόγλου για την συγχώνευση των 9ου-19ου Δημ. Σχολείων

 epi-sxoleio-aithousaO Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έστειλε χθες επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου  αναφορικά με τη συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου  με το 19ο Δημοτικό Σχολείο.

Ακολουθεί  το κείμενο της επιστολής.

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τόσο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου έχουν με αποφάσεις τους εισηγηθεί αρνητικά στη συγχώνευση του Ολοήμερου 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (7/θ) με δυναμικό 99 μαθητές και του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (6/θ) με δυναμικό 73 μαθητές, σε νέο σχολείο «Ολοήμερο 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου» (12/θ), ζητώντας ταυτόχρονα να γίνει νέος χωροταξικός σχεδιασμός στα όμορα σχολεία.

Ήδη στην τοπική κοινωνία έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο. Πρόκειται για δύο κτίρια που είναι μεν κοντινά, αλλά εξυπηρετούν παιδιά από γειτονιές που θα χρειάζεται πλέον να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Επιπρόσθετα, τα δύο ήδη λειτουργούντα σχολεία έχουν τον ιδανικό αριθμό μαθητών και το επίπεδο διδασκαλίας διατηρείται σε πολύ υψηλό επίπεδο κάτι που οι γονείς ανησυχούν ότι θα χαθεί.

Κύριε Υπουργέ,

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου στεγάζεται σε ένα κτίριο καλοδιατηρημένο που στην απευκταία για εμάς περίπτωση της συγχώνευσης, θα απαξιωθεί.

Παρακαλώ, λοιπόν,  να παρέμβετε και να συμβάλλετε αποφασιστικά στην ματαίωση μιας συγχώνευσης που βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο, γονείς και μαθητές.”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close