Ροή Ειδήσεων

Επίσκεψη του 5ου και 6ου ΓΕΛ σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων

koi-5ogel-kentrakratisis1Στις 26 Ιανουαρίου 2017  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 5ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου  στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου με συνοδούς καθηγητές τους Αργυρούλα Ίσκου και Κόκοτου Ευσταθία  και στις 22 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με συνοδούς καθηγητές τους Γεωργία Κατσιμάρδου και Αναστάσιο Κατσακιώρη.

Τα δύο σχολεία συνόδευσε η Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια ερευνητικών εργασιών που εκπονούν οι  μαθητές των δύο λυκείων και στα πλαίσια δράσεων της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου που αφορούν στην πρόληψη.

Η σχετική ανακοίνωση για την δράση, αναφέρει:

” Στο Κατάστημα Κράτησης της Κορίνθου μας υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Καταστήματος κος  Τσουρέκης, ο Αρχιφύλακας κος Λαμπρόπουλος και ο Κοινωνικός λειτουργός κος Τόγκας, ενώ στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα μας υποδέχτηκε ο Δ/ντής του σχολείου κος Πέτρος Δαμιανός (απ΄ όπου και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε κάτωθι).
koi-5ogel-kentrakratisis2      Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα σχολεία που λειτουργούν εντός των καταστημάτων και παρακολουθήσαμε τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του Δ/ντή του Καταστήματος Κράτησης  κου Τσουρέκη και του Δ/ντή του σχολείου κου  Δαμιανού για τα προγράμματα που υλοποιούνται στο χώρο των σχολείων, για τις δραστηριότητες των μαθητών-κρατουμένων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές- κρατούμενοι σε επίπεδο διαβίωσης, για τις δυσκολίες επανένταξης στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση, για την προσπάθεια των καθηγητών.

Ακολούθως, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν εκατέρωθεν ερωτήσεις και από τις δύο μεριές των μαθητών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 5ο ΓΕ. Λ. Αγρινίου ήταν το πρώτο σχολείο πανελλαδικά που επισκέφτηκε το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.

Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσουμε και τα δύο σχολεία Αγρινίου, τα οποία με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων, Συλλόγων Διδασκόντων και μεμονωμένων προσώπων  αγόρασαν και έδωσαν στους έγκλειστους μαθητές και των δύο καταστημάτων κράτησης ορισμένα χρήσιμα γι΄αυτούς αγαθά.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close