Γεγονότα

Επίσκεψη στο υπό κατασκευή νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

po-neoktirio-elepap1Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την «κατασκευή του νέου διώροφου κέντρου αποθεραπείας – αποκατάστασης ημερήσιας νοσηλείας και διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ μετά ισογείου και θεραπευτικής πισίνας».

Ο Δήμαρχος Παύλος Π. Μοσχολιός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ κ. Επαμεινώνδα Τάνταρο, υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον Ανάδοχο εργολάβο, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  το χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.100.000 €  ενώ μετά τη σύμβαση που υπογράφτηκε με τον εργολάβο ανέρχεται σε 2.436.381,26 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

po-neoktirio-elepap2Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή πρόκειται να κατασκευαστεί ,σε οικόπεδο 2028,90 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο 1046, περιοχή Γκένοβας, ένα διώροφο κτίριο εμβαδού 1216,50μ2, με υπόγειο και υπαίθρια θεραπευτική πισίνα 34,90μ². Το ισόγειο έχει επιφάνεια 640,75μ2 και ο όροφος 575,75μ2.

Με την εκπονηθείσα μελέτη έγινε προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους χρήστες, με βασικά κριτήρια την προσβασιμότητα και τον σωστό προσανατολισμό για επαρκή ηλιασμό, φωτισμό και αερισμό των χώρων.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου πληροί όλες τις απαιτήσεις του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης. Προβλέπεται η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης από ηλιακούς συλλέκτες, επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα.

Ο κ. Μοσχολιός μετά την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το χώρο του εργοταξίου για την «κατασκευή του νέου διώροφου κέντρου αποθεραπείας – αποκατάστασης ημερήσιας νοσηλείας και διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ μετά ισογείου και θεραπευτικής πισίνας» της ΕΛΕΠΑΠ και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

po-neoktirio-elepap3Όπως γνωρίζετε σήμερα οι εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ βρίσκονται στο κέντρο της πόλης σε ένα κτίριο με δύσκολη πρόσβαση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία παιδιών και γονιών ενώ και οι εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Γι αυτό η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης υποδομής κοινωνικής πρόνοιας παραχώρησε το 2009 οικόπεδο στην ΕΛΕΠΑΠ, η οποία εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες και στην συνέχεια ο Δήμος προέβη σε όλες τις ενέργειες και ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Είναι ένα σημαντικό έργο κοινωνικού χαρακτήρα με σύγχρονες υποδομές και στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές για τη λειτουργία τέτοιων κέντρων, με δυνατότητες πρόσβασης πολύ καλές.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.100.000€ ενώ το συμβατικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.436.381,26 ευρώ, η διάρκεια υλοποίησής του είναι 24 μήνες, όπως όμως ενημερώθηκα από τον ανάδοχο εργολάβο και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο οικόπεδο λόγω της υψομετρικής διαφοράς, το έργο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button