PressαρίσματαΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Επίσκεψη Μητσοτάκη: Η γκρίνια για την οργάνωση, οι αναφορές στα έργα και το Αγρίνιο του 2027

Έπειτα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης επισκέφθηκε το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως και τότε στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του. Τότε έκλεισε την περιοδεία στο νομό με μια μεγάλη ομιλία στο κλειστό του ΔΑΚ.

Από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός είδε συσπείρωση γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό στο νομό από το 2019. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε το σχόλιο του για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως είπε «κοιτάμε το νομό γιατί αποτελεί μικρογραφία για τη χώρα».


Γενικό θέμα το οργανωτικό

«Παρατράγουδα» δεν έλειψαν για την οργάνωση της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στο Αγρίνιο. «Άστοχη» χαρακτηρίστηκε από την πρώτη ημέρα η επιλογή σημείου στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου όπου γίνονται έργα, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι κινούνται τουλάχιστον σε αυτήν. Το «φιάσκο» μεσοβδόμαδα απεφεύχθη και τελικά βρέθηκε σημείο λίγο μέτρα παραδίπλα στον ίδιο στενό δρόμο. Πολλοί σχολίασαν το γεγονός λίγα λεπτά πριν φτάσει στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί το μικρό «πατάρι» όπου θα μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Γιατί μας στρίμωξαν, γιατί δεν πήγαμε κάπου ανοιχτά», ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν ενώ αρκετοί που ήθελαν να παρακολουθήσουν τα όσα είχε να πει ο πρωθυπουργός από το Αγρίνιο δεν ενημερώθηκαν για την ώρα και το σημείο. Αυτό το σύστημα διάλεξε το επιτελείο για τις εκλογές με τα θετικά και τα αρνητικά του, με τον πρωθυπουργό να είναι τουλάχιστον από το Αγρίνιο, «περαστικός».

Ένταση λίγο πριν την ομιλία

Ένα γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και πώς να μην γίνει άλλωστε, η διαφωνία του Γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη με τους υπεύθυνους της ΔΕΕΠ της ΝΔ στο νομό για κάποια τεχνικά ζητήματα αλλά και το μικρό «πατάρι» όπου θα πατούσε ο κ. Μητσοτάκης. Η διαφωνία ξεπέρασε το εσωκομματικό πλαίσιο και επεκτάθηκε και στον δήμαρχο αλλά και σε αντιδημάρχους, οι οποίοι από την πλευρά τους υποστήριξαν πως ότι ζήτησαν έγινε. Η ένταση προς στιγμήν ανέβηκε με φράσεις τύπου «ήρθατε να μας πείτε πως θα κάνουμε την δουλεία μας;» να μην λείπουν. Οι του δήμου δεν θα είχαν πρόβλημα να διαθέσουν οποιοδήποτε άλλο χώρο για τις ομιλίες των αρχηγών, πόσο μάλλον για το κόμμα το οποίο έχει υποστήριξη η παράταξη του δημάρχου Αγρινίου.

Το Αγρίνιο του… 2027;

Περίπου 15 λεπτά λιγότερα μίλησε ο πρωθυπουργός στον κόσμο στο Αγρίνιο σε σχέση με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη πριν από περίπου μία εβδομάδα. Ο κ. Μητσοτάκης και αυτός δεν απέφυγε τα προεκλογικά κλισέ αλλά σαφώς δεν ήταν «ξύλινος» και επεδίωξε την επαφή με τον πολίτη που ήρθε να τον ακούσει. Η μεγαλύτερη διαφορά στις ομιλίες το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε (μόνο) δύο ζητήματα της πόλης. Σύνδεση Ιόνιας-Αγρινίου και Καπναποθήκες Παπαπέτρου. Μελέτες τον επόμενο χρόνο για το πρώτο, χωρίς αναφορά για το Πλατυγιάλι-Λαμία, το 2027 η παράδοση του δευτέρου. Βέβαια στη σύνδεση του Αγρινίου είχε αναφερθεί και το 2019 δίχως ουσιαστικά βήματα μέχρι τους τελευταίους μήνες. Τότε είχε μιλήσει, βέβαια, και για την Αμβρακία οδό (Ακτιο – Αμβρακία) η οποία φέτος θα ολοκληρωθεί. Κατόπιν παρότρυνσης πολίτη, ο πρωθυπουργός, έκανε και κάποιες αναφορές για τους αγρότες, σε μια περιοχή όμως που έχει απωλέσει πλέον τα αγροτικά της χαρακτηριστικά…

Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έκανε καμιά τοπική αναφορά.

Επομένως,  στο τέλος της επόμενης τετραετίας εφόσον κυβερνήσει ξανά η ΝΔ, θα έχουμε δυο μεγάλες παρεμβάσεις από το κεντρικό κράτος στο Αγρίνιο. Δύο θητείες για δύο έργα για 100 χιλιάδες πληθυσμό, την ώρα που στην «Πάτρα του 2030» διαφημίζονται 80 έργα 3,7 δις, στην «Ήπειρο του 2030» 380 έργα, στα γειτονικά Ιόνια Νησιά περισσότερα από 260 έργα με 1,3 δις ενώ η Στερεά του 2030 προγραμματίζονται 540 έργα.

Και η Αιτωλοακαρνανία

Άρα που βρίσκεται η Αιτωλοακαρνανία θα ρωτήσουν πολλοί, σε ποιον αναπτυξιακό σχεδιασμό θα την «χωρέσει» η κυβέρνηση ή μήπως στις νέες εξορμήσεις στην γειτονική Πάτρα θα πετάξει το «προεκλογικό τυράκι» για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Η Αιτωλοακαρνανία όντως είναι μία καλή μικρογραφία της Ελλάδας στις εκλογές, δεν είναι σίγουρα όμως στο ίδιο επίπεδο στα αναπτυξιακά προγράμματα, γεγονός που έπρεπε να προβληματίσει περισσότερο.

Χ.Θ.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. Με τους βολευτες- βουλευτές που εκλέγονται καλά να μας κάνουν….τους βαρεθήκαμε κούρασαν….οι ίδιοι και οι ίδιοι.
    Και από πατέρα σε Γιο….για κοιτάτε και τα καινούργια φρούτα στα ψηφοδέλτια…
    Καλά να μας κάνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button