Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επίσκεψη Μητροπολίτη Δαμασκηνού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Την έδρα της Διευθύνσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας και της Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 16ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνος για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα, παρουσία των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των εργαζομένων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση λέγοντας ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε αυτό το χώρο και ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και πλούσια τη Χάρη του Θεού στη ζωή και το έργο των Πυροσβεστών.


damaskinos pyrosvestiki (4)

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω πλήρη επίγνωση, ότι με τη χάρη του Θεού, επιτελείτε καθημερινά ένα σπουδαίο λειτούργημα, μία πολύ μεγάλη προσφορά και διακονία, με σκοπό να αντιμετωπίζετε έκτακτες περιστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Έρχεστε αντιμέτωποι με την πυρκαγιά, αλλά και με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και εντονότερα, με πρωτόγνωρες εκφράσεις και επιδράσεις μέσα στην καθημερινότητά μας.

damaskinos pyrosvestiki (2)

Γνωρίζω πολύ καλά την επικινδυνότητα που έχει το επάγγελμά σας. Πολλές φορές θέτετε σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή σας για να προασπίζετε το  αγαθό της ζωής των συνανθρώπων μας. Γνωρίζω, επίσης, ότι διακατέχεστε από αισθήματα αυτοθυσίας και προσφοράς, έχετε όμως τη Χάρη του Θεού που σας προστατεύει, σας ενισχύει και εμείς προσευχόμαστε για εσάς κάθε φορά που μνημονεύουμε τον φιλόχριστο στρατό και τα σώματα ασφαλείας της πατρίδος μας, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά όλων σας».

damaskinos pyrosvestiki (1)

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε επίσης, ότι σε συνεργασία με την Διοίκηση της Π.Υ. θα ορίσει έναν εντεταλμένο ιερέα που θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Συντονιστής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χαραλάμπης Παλουκτσόγλου, ο Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου Αντιπύραρχος Παναγιώτης Στούμπος, καθώς και Διοικητές άλλων Π.Υ. του Νομού.

damaskinos pyrosvestiki (6)

damaskinos pyrosvestiki (5)

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button