ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Επίσκεψη Λιβανού στο Θέρμο-ανακοίνωσε σημαντικά αρδευτικά έργα (φωτο)

Το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός επισκέφθηκε το Θέρμο, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα και Δημοτικούς Συμβούλους για τα προβλήματα της περιοχής με κυρίαρχα το αρδευτικό και την οδοποιία.

Σε ό,τι αφορά στο αρδευτικό, τα προβλήματα της περιοχής αναμένεται να αντιμετωπισθούν μέσω του προγράμματος «Ύδωρ 2.0». Πρόκειται για τα έργα Αρδευτικού Θέρμου και Μυρτιάς, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η στρατηγική του ΥπΑΑΤ κινείται σε δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δεύτερον, την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω κατασκευής έργων υποδομής.


Στόχος του ΥπΑΑΤ, όπως σημείωσε, είναι η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα και η ανανέωση του πληθυσμού στον αγροτικό τομέα, ώστε να αντιμετωπισθεί η αστυφιλία.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ακόμη ότι η περιοχή είναι ιδανική για την ανάπτυξη αγροτουρισμού, καθώς υπάρχει ξενοδοχειακή υποστήριξη, τοπικό μουσείο και φυσικό κάλος, ενώ θα υπάρξουν βελτιώσεις στο δίκτυο και μέσω της αγροτικής οδοποιίας.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης Λιβανού, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, έγραψε στο προφιλ του στο facebook:

««Κλείδωσε» το έργο συντήρησης του υδραύλακα άρδευσης από τις πηγές «Κλοποτά » του κάμπου Θέρμου , Ταξιάρχη , Μεγαδένδρου , Μάνδρας, Πετροχωρίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» με ποσό άνω των 9 εκ. ευρώ , ως υποέργο μεγαλύτερου έργου συνολικού ποσού 110 εκατ.ευρώ που θα εξαγγείλει σύντομα ο ίδιος ο πρωθυπουργός .

Εντάσσεται το μικρό αρδευτικό έργο του κάμπου της Μυρτιάς αυτοτελώς με το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ και ενισχύονται τα αρδευτικά έργα των ΤΟΕΒ Κ. Χρυσοβίτσας , Κόφτρας Αναλήψεως και Αβαρίκου καθώς Αγίας Σοφίας δήμου Θέρμου .

Προγραμματίζεται η ένταξη στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του ΥΠΑΑΤ συντήρηση αγροτικών δρόμων δήμου Θέρμου με ποσό 1εκατ. ευρώ».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button